ΤΟΠΙΚΑ

Κυκλοφοριακό χάος στον Αγ. Λαυρέντιο ~ Ακινητοποιημένα στη διασταύρωση τα λεωφορεία

κυκλοφοριακό-χάος-στον-αγ-λαυρέντιο-α-354213

Πολύωρη αναμονή για την επιστροφή των επισκεπτών

Απίστευτο κυκλοφοριακό χάος επικράτησε χθες στον Άγιο Λαυρέντιο, ο οποίος τιμούσε τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Αποστόλου του Νέου, και γι’ αυτό φιλοξενούσε δεκάδες επισκεπτών.

Στις 7.30 το απόγευμα τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν την πλατεία, ώστε να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, καθώς Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα στον δρόμο από τη διασταύρωση των Χανίων έως και την πλατεία του χωριού, και εμπόδιζαν την κίνησή τους.

Δεκάδες επισκεπτών, που περίμεναν να εξυπηρετηθούν από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, παρέμεναν στην πλατεία υπομένοντας απίστευτη ταλαιπωρία, ενώ, κανονικά, οι αναχωρήσεις των λεωφορείων από την περιοχή ήταν προγραμματισμένο να γίνονται κάθε τέταρτο της ώρας.

Μέχρι και τις 9.00 το βράδυ το πρόβλημα δεν είχε αποκατασταθεί και αναμενόταν να φτάσει στην περιοχή περιπολικό της αστυνομίας.

Οι επισκέπτες συνέχιζαν να βρίσκονται στην αναμονή, ενώ τέσσερα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ βρίσκονταν ακινητοποιημένα στη διασταύρωση.

Η υφιστάμενη κυκλοφοριακή κατάσταση προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες. Επισκέπτες ανέφεραν ότι δεν υπήρχαν μέτρα από την αστυνομία.

«Το αποτέλεσμα ήταν ασυνείδητοι οδηγοί να σταθμεύσουν τα οχήματα στον δρόμο που οδηγεί στην πλατεία, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που προκαλούσαν στην κυκλοφορία» επισημάνθηκε.

Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει αστυνόμευση καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δημήτρης Κολυνδρίνης.

«Είναι γνωστό το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή. Εάν ένας οδηγός Ι.Χ. σταθμεύσει παράνομα, δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα» πρόσθεσε.

Να επισημανθεί ότι από το σημείο που βρίσκονταν τα λεωφορεία μέχρι και την πλατεία υπήρχε απόσταση τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου.

Για τα λεωφορεία η απόσταση ήταν πέντε λεπτά δρόμος. Για τους επισκέπτες πολύ πιο μεγάλη. Γι’ αυτό τον λόγο δεκάδες επισκεπτών ανέμεναν την αστυνομία προκειμένου να αναζητήσει τους ασυνείδητους οδηγούς και να αποκαταστήσει την κυκλοφορία για τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου