ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία οι δύο πρώτες εμφυτεύσεις βηματοδοτών

με-επιτυχία-οι-δύο-πρώτες-εμφυτεύσεις-363602

Ιστορικό βήμα στην μέχρι τώρα πορεία του Νοσοκομείου Βόλου αποτέλεσαν οι δύο πρώτες εμφυτεύσεις βηματοδοτών που πραγματοποιήθηκαν χθες με επιτυχία σε δύο γυναίκες που νοσηλεύονται στην Καρδιολογική Κλινική, θέτοντας σε λειτουργία τον σχεδιασμό που αποκάλυψε πρώτος ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα.

Η δυνατότητα εμφύτευσης βηματοδοτών ήταν ένας από τους στόχους που είχε θέσει ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Αλέξανδρος Δούρας, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για εμφυτεύσεις, αλλά και για εγκαταστάσεις βηματοδοτών.

Ο ίδιος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ασθενείς που είχαν κάνει εμφύτευση βηματοδότη σε νοσοκομεία άλλων πόλεων θα μπορούν πλέον να απευθύνονται στο Νοσοκομείο του Βόλου για έλεγχο ή αντικατάσταση.

Το εργαστήριο βηματοδοτών – απινιδωτών , που αποτελούσε αίτημα ετών για την τοπική κοινωνία, πήρε σάρκα και οστά μετά από πολλές προσπάθειες και προσεκτικό σχεδιασμό. Ο έλεγχος και η αντικατάσταση βηματοδότη θα γίνεται σε επίπεδο εξωτερικού ιατρείου, με επόμενο στόχο την λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου, που θα προσφέρει διάγνωση και θεραπεία σε επίπεδο στεφανειογραφιών και αγγειοπλαστικών.

Ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας παράλληλα ότι σε πρώτη φάση έγινε εμφύτευση βηματοδότη σε ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, ενώ στην πορεία θα εξυπηρετηθούν όλες οι περιπτώσεις που χρήζουν εμφύτευσης βηματοδότη. Οι ειδικοί ιατροί που κάνουν εμφυτεύσεις βηματοδοτών είναι οι Θεμιστοκλής Κυρλίδης και Αλέξανδρος Λαλίτσας.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Ματθαίος Δραμητινός, ανέφερε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η δυνατότητα εμφύτευσης ή ελέγχου βηματοδότη στο Νοσοκομείο του Βόλου θα προσφέρει ανακούφιση για τα 150 περίπου περιστατικά που χρειάζεται να διακομίζονται. Επίσης, προσφέρει ασφάλεια, ενώ θα αναβαθμιστούν ταυτόχρονα οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους Βολιώτες σε επίπεδο καρδιολογικών, καθώς ανεβάζει, παράλληλα, το επίπεδο της Καρδιολογικής Κλινικής και τη θέση του «Αχιλλοπούλειου» ως τριτοβάθμιου Νοσοκομείου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου