ΤΟΠΙΚΑ

Διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες στη Μαγνησία

διατηρούνται-οι-υψηλές-θερμοκρασίες-364560

Σε κλοιό υψηλών θερμοκρασιών παραμένει τις τελευταίες μέρες η Μαγνησία μετά το ζεστό σαββατοκύριακο που προηγήθηκε, ενώ σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις το νέο θερμό κύμα του Αυγούστου θα διατηρηθεί έως τη ερχόμενη Πέμπτη, και στη συνέχεια ο υδράργυρος αναμένεται να ακολουθήσει σταδιακά καθοδική πορεία.

Η αίσθηση της ζέστης γίνεται εντονότερη λόγω των υψηλών ποσοστών υγρασίας, ενώ πολλοί κάτοικοι της Μαγνησίας αναζητούν στιγμές δροσιάς στις γύρω ακτές, σε αυλές ή κλιματιζόμενους χώρους. Ένοικοι υπόγειων ή ισόγειων διαμερισμάτων κάθονται τα βράδια στο πεζοδρόμιο ή σε παρακείμενους ανοιχτούς χώρους, αναζητώντας ανάσες δροσιάς, εικόνα που παρατηρείται σε πολλές γειτονιές της πόλης.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τις προβλέψεις του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος στη Μαγνησία, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς και στον Βόλο από 24 έως 34 βαθμούς.

Αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη η θερμοκρασία στη Θεσσαλία θα κυμανθεί από 35 έως 38 βαθμούς Κελσίου, σημειώνοντας νέα άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στη διάρκεια των θερμών ημερών συνιστάται στο κοινό να αποφεύγει το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο, να προτιμάει τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό, για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Καλό είναι η διατροφή να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά, και να περιορίζονται τα λιπαρά. Παράλληλα πρέπει να λαμβάνονται άφθονα υγρά, νερό και χυμοί φρούτων, να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά και να ληφθεί μέριμνα για όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα, αναπνευστικά, καρδιαγγειακά κλπ.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου