ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 64 θέσεις στις Ομάδες Υγείας της Μαγνησίας

ξεκίνησαν-οι-αιτήσεις-για-64-θέσεις-στις-364853

Ανοιξε σήμερα Τρίτη 8 Αυγούστου η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, προκειμένου να καλυφθούν 64 θέσεις στις Τοπικές Ομάδες Υγείας Μαγνησίας. Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 25 Αυγούστου.

Σε πανελλαδικό επίπεδο θα γίνουν 2.868 προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ), για την αναδιάρθρωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στις Περιφέρειες».

Στη Μαγνησία, ειδικότερα, θα καλυφθούν οι παρακάτω θέσεις: ΠΕ Ιατρών Ειδικότητας γενικής ιατρικής και σε έλλειψη ΠΕ Ιατρών Ειδικότητας Παθολογίας 16 θέσεις. ΠΕ Ιατρών Ειδικότητας Παιδιατρικής 4 θέσεις. ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών και σε έλλειψη ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών 4. ΤΕ Επισκεπτών/τριών υγείας 4. ΤΕ Νοσηλευτικής σε έλλειψη ΠΕ Νοσηλευτικής 8 θέσεις. ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας σε έλλειψη ΠΕ Διοικητικών – Οικονομικών 8 θέσεις. ΔΕ Βοηθών νοσηλευτών σε έλλειψη ΤΕ Νοσηλευτικής 8 θέσεις. ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων σε έλλειψη ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας 8 θέσεις.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει σήμερα Τρίτη 8 Αυγούστου ώρα 9.00 και λήγει στις 25 Αυγούστου 2017 και ώρα 23:59. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία και την ώρα της οριστικής ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης στον προκαθορισμένο διαδικτυακό τόπο.

Για τις θέσεις που περιγράφονται στην προκήρυξη, κάθε υποψήφιος πρέπει να συμπληρώσει και να υποβάλει ηλεκτρονικά, και μόνο μέσω του διαδικτυακού τόπου tomy.moh.gov.gr και της πλατφόρμας που λειτουργεί σε αυτή αίτηση-υπεύθυνη δήλωση. Για την ηλεκτρονική υποβολή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σύνδεση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με χρήση των διαπιστευτηρίων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την είσοδο στον κόμβο του TAXISNET ή η εγγραφή του υποψηφίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Σε κάθε περίπτωση κρίνεται σκόπιμο οι υποψήφιοι να συμβουλεύονται τον «Οδηγό Ηλεκτρονικής Αίτησης» στη σελίδα του διαδικτυακού τόπου tomy.moh.gov.gr όπου παρέχονται ηλεκτρονικά αναλυτικές οδηγίες, ειδικά κείμενα βοήθειας και παραδείγματα συμπλήρωσης ανά πεδίο.

Η προθεσμία υποβολής της τελικής εξατομικευμένης φόρμας υποβολής αίτησης- υπεύθυνης δήλωσης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, λήγει με την πάροδο της 4ης Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα. Το εμπρόθεσμο της ταχυδρομικής αποστολής αυτών κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης. Αποστολές με σήμανση πέραν της 4ης Σεπτεμβρίου 2017 δεν γίνονται αποδεκτές, και οι αιτήσεις θεωρούνται μη υποβληθείσες.

Αν οι υποψήφιοι δεν συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική αίτηση τα τετραγωνίδια/πεδία των πρόσθετων, μη υποχρεωτικών, βαθμολογούμενων κριτηρίων που διαθέτουν, τα κριτήρια αυτά δεν λαμβάνονται υπόψη στη μοριοδότηση, έστω και αν τα σχετικά δικαιολογητικά προσκομιστούν.

Προαγωγή υγείας

Οι Τ.ΟΜ.Υ. λειτουργούν ως Ομάδες οικογενειακής ιατρικής, με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και μεταξύ των επιδιωκόμενων στόχων τους είναι: η προαγωγή και αγωγή υγείας του πληθυσμού που καλύπτουν, η ανάπτυξη και εφαρμογή δράσεων αγωγής και προαγωγής της υγείας στο επίπεδο της οικογένειας, της εργασίας, των σχολικών μονάδων και γενικά σε όλο το φάσμα της κοινότητας σε συνεργασία με φορείς και δομές κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης.

Η πρόληψη, εκτίμηση και διαχείριση κινδύνου για μεταδιδόμενα ή μη νοσήματα σε ομάδες ή άτομα του πληθυσμού σε συνεργασία με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας, η συστηματική παρακολούθηση της υγείας του πληθυσμού ευθύνης τους, η αντιμετώπιση οξέων προβλημάτων υγείας και η κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών καθώς και η ενδεχόμενη παραπομπή τους στα Κέντρα Υγείας και Ομάδες Υγείας ή στα Νοσοκομεία.

Παράλληλος στόχος είναι η προγραμματισμένη φροντίδα ενηλίκων και παιδιών, η συνδιαχείριση με τον θεράποντα ιατρό χρόνιων ασθενών, η κατ’ οίκον φροντίδα υγείας, η κατ’ οίκον νοσηλεία και η κατ’ οίκον αιμοληψία σε μη δυνάμενους να μεταβούν στις οικείες τους Ομάδες Π.Φ.Υ, η συμβουλευτική και υποστήριξη σε άτομα και οικογένειες, η αναγνώριση και ανίχνευση ψυχικών παθήσεων σε συνεργασία με τις Ομάδες Ψυχικής Υγείας του Τομέα, η συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων επιδημιολογικής επιτήρησης, επιδημιολογικών στοιχείων και δεικτών υγείας και φροντίδας του πληθυσμού ευθύνης κ.ά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου