ΤΟΠΙΚΑ

Ψυχρολουσία στις παραλίες -Ραβασάκι» του Λιμεναρχείου στους καταστηματάρχες

ψυχρολουσία-στις-παραλίες-ραβασάκι-380357

Επιχειρήσεις καλούνται σε απολογία και απειλούνται με πρόστιμα, επειδή ο Δήμος δεν έβαλε ναυαγοσώστες

Ψυχρολουσία στην «καρδιά» της τουριστικής σεζόν για δεκάδες ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων στις παραλίες του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Τις προηγούμενες ημέρες, ο ένας μετά τον άλλο, περισσότεροι από 50-60 καταστηματάρχες που διατηρούν επιχειρήσεις στις παραλίες, παρέλαβαν από το χέρι αστυνομικών του Α.Τ. Μηλεών, «ραβασάκια» του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Καλούνται να απολογηθούν ως επιχειρηματίες, γιατί δεν φρόντισαν για την τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις ακτές όπου δραστηριοποιούνται και απειλούνται με πρόστιμα! «Υπεύθυνος για ναυαγοσώστες στις παραλίες είναι αποκλειστικά και μόνο ο Δήμος», δήλωσε κατηγορηματικά ο αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Βαγγέλης Νασιόπουλος, που έχει συνάντηση σήμερα το πρωί, με τον Λιμενάρχη Βόλου για το θέμα της «άδικης», όπως επισημαίνει, δίωξης επιχειρηματιών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με επίσημη απάντηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου προς τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, για το θέμα της υποχρέωσης εγκατάστασης ναυαγοσωστών στις παραλίας, ισχύουν τα εξής: «στις χαρακτηριζόμενες ως πολυσύχναστες λουτρικές εγκαταστάσεις υφίσταται εκ μέρους των εκάστοτε ΟΤΑ η υποχρέωση πρόσληψης σε αυτές, για το χρονικό διάστημα από 1/6/2017 έως και 31/8/2017 και για τις ώρες από 10:30 έως 17:30 καθημερινά».

Στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, ως πολυσύχναστες, έχουν χαρακτηριστεί οι παραλίες Καλών Νερών, Κορώπης, Καληφτέρης, Αμποβού και Ξυβόβρυσης. Φέτος μάλιστα, στη λίστα των πολυσύχναστων προστέθηκε και η παραλία Ράμνος.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο Δήμος οφείλει να προσλάβει ναυαγοσώστες. «Είχαμε προκηρύξει δύο φορές διαγωνισμό και τις δύο φορές κηρύχθηκε άγονος. Κανένας δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον και δεν προσήλθε να καταθέσει οικονομική προσφορά. Το πρόβλημα, όπως μας εξήγησαν εταιρείες, είναι η έλλειψη προσωπικού, δεν υπάρχουν δηλαδή ναυαγοσώστες για τις ακτές», εξήγησε ο κ. Νασιόπουλος.

Ετσι οι ακτές έμειναν… αφύλακτες. Ενώ όμως η υποχρέωση για τους ναυαγοσώστες είναι του Δήμου και υπόλογος για τη μη εγκατάσταση ναυαγοσωστικού προσωπικού είναι ο εκάστοτε ΟΤΑ, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, τις τελευταίες ημέρες, άρχισε να… ζητά εξηγήσεις από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις ακτές.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που διατηρούν λουτρικές εγκαταστάσεις και πληρώνουν ενοίκια στο Δήμο για να μπορούν να αναπτύσσουν ομπρελοκαθίσματα και οι οποίοι ποτέ στο παρελθόν δεν βρέθηκαν υπόλογοι για αρμοδιότητες των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τα «ραβασάκια» που παρέλαβαν από το Κ.Λ.Β. την προηγούμενη εβδομάδα, καλούνται σε… απολογία, γιατί δεν έχουν φροντίσει για την πρόσληψη ναυαγοσώστη και απειλούνται με κυρώσεις.

Περισσότεροι από 50 – 60 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Νοτίου Πηλίου, κινδυνεύουν με πρόστιμα!

«Αυτό είναι παράλογο. Αρμόδιος για τους ναυαγοσώστες είναι μόνο ο Δήμος και όποια κύρωση προβλέπεται από το νόμο, πρέπει να βαρύνει το δήμο κι όχι τα καταστήματα που πληρώνουν ενοίκια για να δραστηριοποιούνται στις παραλίες», δήλωσε κατηγορηματικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Νασιόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου