ΤΟΠΙΚΑ

Κλάδεμα… παρουσία αστυνομίας

κλάδεμα-παρουσία-αστυνομίας-381105

Στη Ν. Αγχίαλο μετά από ανώνυμη καταγγελία – Αστυνομικοί πήραν στοιχεία εργαζομένων της υπηρεσίας πρασίνου

Κλαδέματα και κόψιμο δέντρων, παρουσία… Αστυνομίας, χθες το πρωί, στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου, στο χώρο όπου κάθε χρόνο διεξάγεται η Γιορτή Κρασιού. Εργαζόμενοι της διεύθυνσης πρασίνου που έκαναν τη δουλειά τους, προχωρώντας σε κλαδέματα και κόψιμο ξερών ευκαλύπτων, έδωσαν τα στοιχεία τους σε αστυνομικούς που τα ζήτησαν, μετά από ανώνυμη καταγγελία.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο πρασίνου, Αποστόλη Μαλαματίνη, στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου, έχουν καταγραφτεί δεκάδες περιπτώσεις ξερών ευκαλύπτων, που είτε πρέπει να κοπούν είτε να κλαδευτούν. Πρόκειται για δέντρα που καταστράφηκαν μετά τον παγετό του χειμώνα που πέρασε και που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών.

«Στη Ν. Αγχίαλο, έχουμε δεκάδες καταγγελίες και αναφορές από δημότες για ξερά δέντρα που πρέπει να κοπούν. Τα δέντρα ξεράθηκαν από την παγωνιά και είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών, αν σπάσει κάποιο κλαδί. Εμείς θα επέμβουμε σύμφωνα με το πρόγραμμά μας σε όλες τις περιπτώσεις για να εξαλείψουμε τον κίνδυνο να συμβούν ατυχήματα», ανέφερε ο αντιδήμαρχος πρασίνου, Αποστόλης Μαλαματίνης.

Το κλάδεμα και κόψιμο, ξεκίνησε από την περιοχή που κάθε χρόνο γίνεται η Γιορτή Κρασιού. Σύμφωνα με τον κ. Μαλαματίνη, κλαδεύτηκαν και κόπηκαν σχεδόν 40 δέντρα από συνεργεία της υπηρεσίας. «Κάποια τα κόψαμε και αφήσαμε κορμό στο ένα μέτρο, για την υποστύλωση των δέντρων που άρχισαν να πρασινίζουν στο ίδιο σημείο», είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ όμως γίνονταν εργασίες που θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες στην υπόλοιπη Ν. Αγχίαλο, παρενέβη η αστυνομία. Όπως ανέφερε ο κ. Μαλαματίνης, μετά από ανώνυμη καταγγελία που δέχθηκε η αστυνομία, μετέβη στο σημείο. «Πήρε τα στοιχεία της επικεφαλής του συνεργείου και έφυγε. Οι εργασίες συνεχίστηκαν κανονικά», ανέφερε ο κ. Μαλαματίνης.

Διαμαρτυρία από Θεολ. Διαμαντένια

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Θεολόγος Διαμαντένιας, αναφέρει ότι κόπηκαν 20 δέντρα χωρίς να υπάρχει προηγούμενη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής:
«Χωρίς απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού συμβουλίου κόπηκαν περί τα 20 δένδρα, στο χώρο που θα γίνει η γιορτή κρασιού, ορισμένα από τα οποία ήταν πράσινα. Φοβούνται μην πέσει κανένα κλαδί σε κεφάλι δημότη στη διάρκεια των εκδηλώσεων. Ο χώρος ήταν παρατημένος στα χόρτα μέχρι και σήμερα. Οι χορευτές περνούσαν μέσα από αυτά για να κάνουν πρόβες. Σήμερα λοιπόν, παραμονή των εκδηλώσεων στο χώρο της γιορτής κρασιού, θυμήθηκαν το χώρο. Είχαν πολύ χρόνο μπροστά τους να κάνουν νομότυπα το κλάδεμα των δένδρων. Δεν το έκαναν όμως. Ο σκοπός τους είναι και αύριο να συνεχιστεί το έργο τους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου