ΤΟΠΙΚΑ

Ποινές κάθειρξης 12 έως 19 έτη – Ληστεία με θύμα 91χρονο

ποινές-κάθειρξης-12-έως-19-έτη-ληστεία-με-381217

Ολοκληρώθηκε χθες η εκδίκαση του κακουργήματος

Ποινές κάθειρξης από 12 μέχρι 19 έτη αποφάσισε το Κακουργιοδικείο Καρδίτσας, για τους πέντε κατηγορούμενους για τη ληστεία, τον Απρίλιο του 2016 στον Βόλο, με θύμα τον άτυχο 91χρονο Αντώνη Ιωάννου, συνταξιούχο τραπεζικό υπάλληλο.

Η εκδίκαση του κακουργήματος συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε χθες στις 7 το απόγευμα. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία επέβαλε ποινή κάθειρξης 19 ετών στον 40χρονο Ρομά και ποινές κάθειρξης 15 ετών στον 42χρονο υπαξιωματικό και τον 35χρονο ιδιωτικό υπάλληλο για τις κατηγορίες της σκοπούμενης σωματικής βλάβης θανατηφόρας και της απόπειρας τέλεσης ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα για τα οποία κρίθηκαν ένοχοι.

Το Δικαστήριο αναγνώρισε στην απόφασή του ελαφρυντικά στον 42χρονο υπαξιωματικό και τον 35χρονο ιδιωτικό υπάλληλο, λόγω του προτέρου εντίμου βίου.

Στους άλλους δύο κατηγορούμενους, δύο Ρομά ηλικίας, 68 και 58 ετών, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών για συνέργεια στα προαναφερόμενα αδικήματα με δυνατότητα άσκησης έφεσης γι’ αυτό και μετά την απόφαση του Δικαστηρίου αποφυλακίστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος 91χρονος είχε βρεθεί νεκρός στις 12 Απριλίου γύρω στις 9.30 το πρωί. Γειτόνισσά του που είχε ακούσει τον ηλικιωμένο να βογκάει είχε καλέσει σε βοήθεια το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, ενώ είχε ειδοποιήσει και τους συγγενείς. Ο εγγονός του 91χρονου, που είχε σπεύσει στο σπίτι πρώτος, δεν είχε αντέξει να μπει στην αποθήκη και να δει τον 91χρονο νεκρό.

Η πόρτα από το αποθηκάκι ήταν μισάνοιχτη και τα πόδια του παππού φαινόταν, καθώς ήταν πεσμένος στο πάτωμα. Ο 91χρονος ήταν δεμένος και φιμωμένος.

Κ. Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου