ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Απαράδεκτη κατάσταση για αθλητές στο Κολυμβητήριο του Βόλου (φωτο)

απαράδεκτη-κατάσταση-για-αθλητές-στο-385198

Διαλυμένα αποδυτήρια και μονίμως καυτό νερό, έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά δεκάδες Βολιώτες

Δύο μήνες πριν από την ανάληψη μιας ακόμη μεγάλης διοργάνωσης από την πόλη του Βόλου, όπως είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών, το Εθνικό Κολυμβητήριο της πόλης «Ιάσων Ζηργάνος» υπολειτουργεί προς απογοήτευση όλων εκείνων που προσπαθούν να αθληθούν.

Μικρά παιδιά, γονείς αλλά και το κοινό που κάνει χρήση των εγκαταστάσεων, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με σωρεία προβλημάτων, που αφορούν τις υδραυλικές εγκαταστάσεις και τα κοινόχρηστα αποδυτήρια.

Όπως φαίνεται και από τις εικόνες, η κατάσταση των αποδυτηρίων είναι τραγική, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία δεκάδων πολιτών καθημερινά. Συγκεκριμένα, το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον, οι ντουζιέρες βγάζουν μόνο καυτό νερό, όσες από αυτές λειτουργούν δηλαδή, μιας και μόλις προχθές μία εξ αυτών ξεκόλλησε από τα πλακάκια θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία ενός πολίτη που θέλησε να τη χρησιμοποιήσει.

Σημειώνεται πως η χρήση των ντουζιέρων πριν από την προπόνηση στην πισίνα του κολυμβητηρίου είναι επιβεβλημένη, τόσο πριν όσο και μετά την προπόνηση προς αποφυγή λοιμώξεων, αφού μεταφέρονται στο νερό της πισίνας φυσικά έλαια, ιδρώτας, μέικ-απ, καλλυντικά προϊόντα, ακόμα και υπολείμματα ούρων!

Πέρα από τις διαλυμένες ντουζιέρες υπολειτουργούν και οι βρύσες, αρκετές εκ των οποίων είναι σπασμένες, ενώ νεροχύτες αιωρούνται στηριζόμενοι από πατέντες με πλαστικούς σωλήνες. Παράλληλο πρόβλημα είναι και τα χαλασμένα σιφώνια, αφού αν κάποιος καταφέρει να βρει και να ανοίξει μια βρύση, τότε πλημυρίζει όλος ο χώρος των αποδυτήριων μετατρέποντάς τα σε τεχνητή πισίνα, όχι φυσικά σαν αυτή που ο κάθε βολιώτης πολίτης πληρώνει για να χρησιμοποιήσει, είτε κολυμπά μόνος του είτε ανήκει σε κάποιον σύλλογο.

Πατέντα με πλαστική σωλήνα που στηρίζει πορσελάνινο νιπτήρα

Ντουζιέρες - «γκιλοτίνες» πάνω από τα κεφάλια πολιτών

Σπασμένα σιφώνια μετατρέπουν σε λίμνη τα αποδυτήρια

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου