ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαθίσταται ο εργολάβος στο Κλειστό Ζαγοράς

εγκαθίσταται-ο-εργολάβος-στο-κλειστό-385625

Ξεκινά ένα έργο πνοής για τη νεολαία αλλά και ολόκληρη την περιοχή

Αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο, εγκαθίσταται στη Ζαγορά ο εργολάβος για την κατασκευή του Κλειστού Γυμνασίου, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αποστόλη Σουλδάτο, ο εργολάβος έχει ήδη παραγγείλει μηχανήματα και ετοιμάζεται να εγκαταστήσει το εργοτάξιο, ενώ εκτιμάται ότι αν δεν υπάρξουν απρόοπτα το έργο θα παραδοθεί σε χρονοδιάγραμμα μικρότερο του προβλεπόμενου των 19 μηνών.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Μέσα από το Κλειστό Γυμναστήριο, θα δοθεί διέξοδος της νεολαίας της ευρύτερης περιοχής στον αθλητισμό, ενώ παράλληλα, ο δήμος θα μπορέσει να ικανοποιήσει αιτήματα ομάδων που θέλουν να προπονούνται στην περιοχή. Θα χρησιμοποιηθεί επίσης και ως συναυλιακός χώρος αλλά και ως συνεδριακό κέντρο.

Το κλειστό Γυμναστήριο καλύπτει επιφάνεια εμβαδού περίπου 1.455,60 μ2.μ. Αποτελείται από τρία (3) βασικά τμήματα: την αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής, όπου θα χρησιμοποιείται για καλαθοσφαίριση (BASKETBALL), πετοσφαίριση (VOLLEYBALL) και για οποιαδήποτε άλλη χρήση, το συγκρότημα των βοηθητικών της αίθουσας χώρων, και τις κερκίδες χωρητικότητας 390 θεατών, τους χώρους εισόδου στις κερκίδες από τον περιβάλλοντα χώρο, χώρους υγιεινής (W.C.) για το κοινό, ένα μικρό κυλικείο και μία αποθήκη.

Γενικά η μορφή του κτιρίου προσαρμόστηκε στις τοπικές συνθήκες και έγινε προσπάθεια τόνωσης της μορφής του ως κτίριο Δημοσίου χαρακτήρα, για τη διαφοροποίηση του, την αναγνωρισιμότητα του και τη λειτουργία του ως σημείο αναφοράς στον οικισμό. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.050.000 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (24%).

Ο δρόμος στο Ξουρίχτι

Αμέσως μετά τον Σεπτέμβριο προγραμματίζεται η εγκατάσταση και του εργολάβου στον δρόμο στο Ξουρίχτι για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων και την αποκατάσταση της οδικής πρόσβασης και προς το θέατρο της περιοχής, που επί χρόνια παραμένει κλειστό.

Σύμφωνα με τον κ. Σουλδάτο, μόλις αποκατασταθεί η οδική πρόσβαση, θα αποκαλυφθεί και η κατάσταση του θεάτρου. Υπάρχουν φόβοι ότι στο θέατρο έχει γίνει πλιάτσικο, με επιτήδειους να εκμεταλλεύονται την κατάσταση και να κλέβουν το ηλεκτρολογικό υλικό, που θα χρειαστεί να αποκατασταθεί προκειμένου το επόμενο καλοκαίρι να μπορέσει να λειτουργήσει ο σημαντικός αυτός χώρος πολιτισμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου