ΤΟΠΙΚΑ

Ερχονται τσουχτερά πρόστιμα για τα μηχανήματα POS

ερχονται-τσουχτερά-πρόστιμα-για-τα-μη-386231

«Καμπανάκι» κινδύνου κρούει ο Εμπορικός Σύλλογος

Εκπνέει την Πέμπτη 27 Ιουλίου, η προθεσμία για την εγκατάσταση μηχανημάτων POS. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας υπενθυμίζει στον εμπορικό κόσμο ότι στους παραβάτες θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Καλεί λοιπόν τα μέλη του να προβούν άμεσα στις αιτήσεις προμήθειας των POS και να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή, ώστε το σύστημα να είναι πλήρως λειτουργικό την 27η Ιουλίου, καθώς όπως εξηγεί δεν επιτρέπονται λάθη και επιβαρύνσεις, όπως η παραπάνω, σε αυτές τις ούτως ή άλλως δύσκολες εποχές.

Για τους εμπόρους που έχουν προβεί σε έναρξη δραστηριότητας από τις 17 Ιουνίου και μέχρι 27 Ιουλίου, επισημαίνει ότι οφείλουν να συμμορφωθούν εντός 4 μηνών από τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης, δηλαδή έχουν ακόμη ένα μήνα παράταση μέχρι 27 Αυγούστου.

Από εκεί και πέρα όλοι όσοι προβαίνουν σε έναρξη ή μεταβολή δραστηριότητας οφείλουν να συμμορφώνονται εντός (1) μηνός από την έναρξη ή τη μεταβολή, τονίζει.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ενημερώνει τέλος ότι όσοι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα χορήγησης των μηχανημάτων POS μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του Συλλόγου.

«Έχουμε αιτηθεί και αποτελεί απαίτηση μας να χορηγηθούν τα μηχανήματα POS σε όλους τους συναδέλφους απρόσκοπτα κι άμεσα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος» καταλήγει.

Αρμόδιες για τη διενέργεια των ελέγχων, την επιβολή των προστίμων και τη βεβαίωση παραβάσεων είναι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου