ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση κατά Δήμου Βόλου για τη νέα ομάδα

επίθεση-κατά-δήμου-βόλου-για-τη-νέα-ομά-386254

Επίθεση κατά της δημοτικής αρχής εξαπολύει η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο», με αφορμή τις εργασίες ανακαίνισης του γηπέδου της Νεάπολης. Όπως υποστηρίζει «τίποτα δεν θα γινόταν εάν ο “πρόσφυγας” σύλλογος δεν έβρισκε απάγκιο στη φιλόξενη γωνιά της Πλατείας Ρ. Φεραίου».

Στην ανακοίνωσή της η κίνηση επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Είναι φανερό ποιος υποκινεί και με ποιο κίνητρο τον ερχομό ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου ωσάν μετανάστη από τη διακεκαυμένη και εμπόλεμη ποδοσφαιρική ζώνη της Πιερίας. Όντως επίσης είναι φανερό πως τίποτα δεν θα γινόταν στο γήπεδο της Νεάπολης, όπως και τρία ολόκληρα χρόνια τίποτα δεν έγινε, εάν ο “πρόσφυγας” σύλλογος δεν έβρισκε απάγκιο στη φιλόξενη γωνιά της Πλατείας Ρ. Φεραίου και μια ζεστή αγκαλιά από θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες που κατοικοεδρεύουν στον χώρο, μέσα κι έξω, του Δημαρχείου. Μάλιστα δε θα προτείναμε να εγγραφεί στα μητρώα των προσφυγικών συλλόγων της περιοχής αν δεν ήταν πολύ προσβλητικό για την ιστορία τους αλλά και την ιστορία της πόλης. Και φυσικά χρειαζόταν ένα προκάλυμμα για τις εργασίες που έπρεπε να γίνουν. Και εύκολο ήταν να βρεθεί. Θα γίνουν και κάνα δυο εργασίες της φτήνιας σ’ άλλα δυο τρία γήπεδα (που, παρεμπιπτόντως, θα χρησιμοποιηθούν πιθανώς και ως προπονητικά γήπεδα από αυτόν). Έτσι για το ξεκάρφωμα ρε αδερφέ.

Ποιοι οι γραφικοί και ποιες οι φαιδρές “επιχειρήσεις”; Λοιπόν γραφικοί είναι όλοι εκείνοι που χωρίς να διαθέτουν ίχνος σοβαρότητας θεωρούν τους εαυτούς αυτόκλητους σωτήρες, αυτοχρίζονται καίσαρες χωρίς βέβαια να καταλαβαίνουν ούτε καν τι σημαίνει σοβαρότητα. Και με την ψευδαίσθηση πως προσφέρουν ως άλλα “πολιτικά τέρατα” αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από πολιτικοί “παπατζήδες”, και συντονίζοντας διάφορες φαιδρές επιχειρήσεις κωμικής κινηματογραφικής παραγωγής, περιπαίζουν τα αθλητικά και ποδοσφαιρικά συναισθήματα που συνυπάρχουν με την πόλη εδώ και πολλές δεκαετίες. Πολύ πιο πριν απ’ όταν γεννηθήκαμε. Κι αυτοί κι εμείς.

Και φυσικά θα περιελάμβανε η ανακοίνωση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ την προαπαίτηση της καταβολής τιμήματος (ενοικίου) για τη χρήση του χώρου. Πώς εξάλλου θα δικαιολογούσε την παραχώρηση του χώρου στον νέο προσφυγικό ποδοσφαιρικό σύλλογο; Για τα μάτια βρε παιδί μου, που λέμε κι εμείς στον τόπο μας!

Ποια διαφάνεια και ποια διαδικασία σ’ όλα τα επίπεδα λειτουργίας του δήμου; Για ποια διαφάνεια μιλάνε, με τελευταίο παράδειγμα τη χαμένη υπόθεση της ΕΡΓΗΛ που ούτε τη μήνυση που κατατέθηκε δεν έχουν δώσει στην αντιπολίτευση;

Τέλος για τη χιλιοαναμασημένη καραμέλα, μετά από τρία ολόκληρα χρόνια ύπαρξης αυτής της δημοτικής αρχής, για την ανυπαρξία και την ανικανότητα των προηγούμενων, ούτε μια υπόθεση χρόνιου προβλήματος δεν επίλυσαν. Ό,τι έχει αναδειχθεί από τις αντιπολιτεύσεις έχει αναδειχθεί. Για να μην αναλύσουμε στο ότι η όποια πολιτική σήμερα εφαρμόζεται από την παρούσα δημοτική αρχή, είναι έτοιμες προτάσεις που βρήκαν στα συρτάρια από τους προηγούμενους. Απλώς η διαφορά είναι η… γαρνιτούρα άρτο και θεάματα κάθε Χριστούγεννα και φυσικά πολλά φωτάκια».

Ο δήμος

Στα παραπάνω απαντά με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου:

«Άλλη μια απόδειξη της ασχετοσύνης, αλλά και της κακεντρέχειας, των πολιτικών CARTOONS-ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων Βόλου, αποτελούν οι ισχυρισμοί τους, με τους οποίους εμμένουν στην αναπόδεικτη, αυθαίρετη και σε κάθε περίπτωση παράλογη άποψη που θέλει να μην πραγματοποιηθούν τα έργα ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού των πέντε γηπέδων της περιοχής μας, μόνο και μόνο για να μην “επωφεληθεί”, όπως διατείνονται, η νέα ποδοσφαιρική ομάδα που ιδρύθηκε στον Βόλο!

Βέβαια ούτε μαθήματα διοίκησης, πολλώ δε μάλλον μαθήματα για το πώς ένας αιρετός μπορεί να δείχνει έμπρακτα την αγάπη του στην πόλη, έχουμε διάθεση να παραδώσουμε, και μάλιστα σε τύπους ανεπίδεκτους μαθήσεως, όπως αυτοί, αν μπορούν ωστόσο να αντιληφθούν την πραγματικότητα ας παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα της δημοτικής μας αρχής για να διδαχθούν βασικά πράγματα.

Όπως, παραδείγματος χάριν, ότι μόνο από το γήπεδο της Πορταριάς, που αρχίζει να λειτουργεί από τη Δευτέρα, θα εξυπηρετηθούν ήδη τρεις ποδοσφαιρικές ομάδες για την προετοιμασία τους (Εθνικός Πειραιώς, Παναιγιάλειος, «Βόλος» ΝΠΣ). Και αν δεν είναι ικανοποιημένοι από το ύψος του ενοικίου για χρήση των εγκαταστάσεων, ας λάβουν υπόψη, αν μπορούν σαν αυθεντικοί κρατικοδίατοι και λάτρεις της μιζέριας, τις πολλαπλές ωφέλειες στην τοπική οικονομία από την παραμονή εδώ τόσων αποστολών.

Σε κάθε περίπτωση, διάλογος με πολιτικούς απατεώνες, που διαστρεβλώνουν την αλήθεια, συκοφαντούν ασύστολα και επιχειρούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, είναι αδύνατος. Ούτως ή άλλως εμείς έχουμε δουλειά να κάνουμε για την πόλη και δεν περιφερόμαστε αναζητώντας καμιά θεσούλα. Ας μείνουν στο περιθώριο, που τους έστειλαν οι πολίτες μέχρι το 2019. Τότε με τη λαϊκή πάντα εντολή, θα εξαφανιστούν τελείως».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου