ΤΟΠΙΚΑ

Δημότες καταγγέλλουν δημότες

δημότες-καταγγέλλουν-δημότες-386412

ΕΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

Στις 32 ανέρχονται οι καταγγελίες που έχει δεχθεί σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων η ΔΕΥΑΜΒ, για λάστιχα που βγαίνουν σε μπαλκόνια, δρόμους και πεζοδρόμια. Δημότες καταγγέλλουν δημότες, όταν τους βλέπουν στις γειτονιές να βγαίνουν με το λάστιχο για να πλύνουν πλακάκια και αυτοκίνητα, αγνοώντας την απαγόρευση που ισχύει έως τέλος Αυγούστου, στο πλαίσιο του ελέγχου της υπερκατανάλωσης κι άρα της εξοικονόμησης νερού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Άρη Σαββάκη είναι θετικό ότι στον αγώνα που δίνει η ΔΕΥΑΜΒ προκειμένου να μη λείψει το νερό σε κανέναν, έχουν ενεργοποιηθεί και οι ίδιοι οι δημότες.

Όπως είναι γνωστό, από τις 4 Ιουλίου ισχύει απαγόρευση της χρήσης λάστιχου, για τον περιορισμό της υπερκατανάλωσης. Μάλιστα, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, σε κάθε δημότη που θα εντοπίζεται να κάνει χρήση λάστιχου, θα επιβάλλεται πρόστιμο. Το πρόστιμο έχει οριστεί στα 100 ευρώ, θα βεβαιώνεται στο λογαριασμό της ύδρευσης και παράλληλα θα εξαιρείται από την πρόνοια των διακανονισμών και ελαφρύνσεων.

Για τον εντοπισμό καταναλωτών που δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις της ΔΕΥΑΜΒ, έχει ήδη ενεργοποιηθεί συνεργείο της επιχείρησης, που κάνει κάθε εβδομάδα διακοπές υδροδότησης σε όσους χρωστούν από δύο τρίμηνους λογαριασμούς και πάνω, άνω των 80 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη, κι επειδή το συνεργείο απασχολείται πρωινές ώρες, δεν έχουν εντοπιστεί δημότες με λάστιχα. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται και η ενεργοποίηση απογευματινής βάρδιας, οπότε και βγαίνουν τα περισσότερα λάστιχα στους δρόμους.

Πάντως, δημότες έχουν ήδη προχωρήσει σε 32 καταγγελίες. «Δυστυχώς τα συνεργεία που έλεγξαν τις καταγγελίες δεν κατάφεραν να πιάσουν επ’ αυτοφώρω τους καταναλωτές. Τους απηύθυναν όμως παρατηρήσεις και συστάσεις και τους προειδοποίησαν ότι τη δεύτερη φορά θα τους επιβληθούν πρόστιμα, ύψους 100 ευρώ», ανέφερε ο ίδιος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου