ΤΟΠΙΚΑ

18 μήνες φυλάκιση για αντίσταση

18-μήνες-φυλάκιση-για-αντίσταση-387236

«Καμπάνα» από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 39χρονο Βολιώτη, ο οποίος συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, καθώς δεν επέτρεψε την είσοδο στο σπίτι του στους υπαλλήλους της Πολεοδομίας Βόλου για αυτοψία μετά από καταγγελία για αυθαίρετες εργασίες.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για αντίσταση κατά της αρχής και για αυθαίρετη μεταλλική κατασκευή, και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών με τριετή αναστολή και εφέσιμη.

Το Αυτόφωρο δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που έδωσε ο 39χρονος. Απολογούμενος στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος είπε ότι οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου που τον επισκέφτηκαν στο σπίτι του δεν του εξήγησαν τον λόγο που τον ήθελαν και παρόλα αυτά επέμεναν να μπουν μέσα, ενώ δεν είχαν αναφέρει ποιοι είναι. Υποστήριξε ότι φοβήθηκε από την παρουσία τους, και ισχυρίστηκε ότι γι’ αυτό τον λόγο κάλεσε την αστυνομία.

Υπάλληλος της Πολεοδομίας που εξετάστηκε νωρίτερα ως μάρτυρας, είπε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος επέδειξε αρνητική συμπεριφορά. Αν και έχει κάνει πολλούς ελέγχους, σημείωσε, αυτή τη φορά φοβήθηκε. Ο 39χρονος τον είχε απειλήσει ότι θα τον χτυπήσει.

.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου