ΤΟΠΙΚΑ

19χρονος προκάλεσε επεισόδιο

19χρονος-προκάλεσε-επεισόδιο-387246

Ξανά στα δικαστήρια ο νεαρός που συνελήφθη με δόσεις ηρωίνης

Λίγη ώρα αφότου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους προχθές από την ανακρίτρια Βόλου, ο 19χρονος Βολιώτης, που είχε συλληφθεί για αγορά και κατοχή ναρκωτικών με προφανή σκοπό τη διακίνηση, προκάλεσε ενδοοικογενειακό επεισόδιο και φθορές σε ξένη ιδιοκτησία.

Συγκεκριμένα, ο 19χρονος τηλεφώνησε στον πατέρα του και απείλησε ότι θα τον καταστρέψει και ότι θα τον επισκεφτεί στην εργασία του και θα του κάνει μεγάλο κακό. Κατέστρεψε δε το αυτοκίνητό του, σπάζοντας το παρμπρίζ και τους καθρέφτες.

Ο 19χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή απειλή και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

«Έχασα το έλεγχο», είπε ο ίδιος για τις πράξεις του στο δικαστήριο απολογούμενος. «Είχα θυμό μέσα μου, δεν ξέρω για ποιο λόγο. Σκεφτόμουν αργότερα τι έκανα», συνέχισε και προσπαθώντας να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του είπε ότι όλα συνέβησαν λόγω του συνδρόμου στέρησης των ναρκωτικών.

Νωρίτερα, ο πατέρας του κατέθετε ως μάρτυρας στο δικαστήριο τι συνέβη. Αναφέρθηκε στις απειλές του γιού του, στις καταστροφές του αυτοκινήτου. «Είναι άχρηστο το αυτοκίνητο πλέον» είπε.

Η μητέρα του 19χρονου, που παρακολουθούσε τη δίκη από το ακροατήριο, ζήτησε να μιλήσει αλλά το δικαστήριο δεν της το επέτρεψε.

Ο εισαγγελέας έδρας έκρινε ένοχο τον 19χρονο για ενδοοικογενειακή απειλή, ενώ έκρινε απαράδεκτη τη δίωξη για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, καθώς δεν είχε κατατεθεί το παράβολο για φθορά ξένης ιδιοκτησίας στο δικαστήριο.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε τον 19χρονο σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή, εφέσιμη. Με το πέρας της δίκης ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος είχε συλληφθεί προχθές τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου λόγω φραστικού επεισοδίου για το οποίο όμως δεν κατατέθηκε εις βάρος του μήνυση. Στον έλεγχο οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω του -και συγκεκριμένα στα εσώρουχά του- ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων.

Η Εισαγγελία Βόλου είχε ασκήσει σε βάρος του κακουργηματική δίωξη, για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με προφανή σκοπό τη διακίνηση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου