ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νέα μέσα αποκτά η Αεροπορία Στρατού, ενημέρωσε ο υπ. Αμύνης Πάνος Καμμένος

νέα-μέσα-αποκτά-η-αεροπορία-στρατού-εν-387784

Πολύ κοντά σε συμφωνία για την απόκτηση νέων μέσων τα οποία θα ενισχύσουν την Αεροπορία Στρατού το 2018 και θα την αναβαθμίσουν βρίσκεται το υπουργείο Εθνικής Αμύνης ιδίως όσον αφορά στις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το μήνυμα αυτό μετάφερε στην 1η Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο οποίος παραβρέθηκε το πρωί στις εκδηλώσεις της 1ης ΤΑΞΑΣ για τον εορτασμό του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού που πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι και οι δυο εξαγγελίες που είχε κάνει πέρυσι στις αντίστοιχες εκδηλώσεις στο Στεφανοβίκειο για τη δημιουργία διακλαδικής σχολής ελικοπτέρων και τη δυνατότητα η επισκευαστική βάση να πάρει επάνω της τη συντήρηση του συνόλου των μέσων της Αεροπορίας Στρατού προχωρούν.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας καθημερινώς σε καιρό ειρήνης ασκούνται σε συνθήκες πολέμου. Σήμερα από τη γιορτή μας λείπουν ήρωες που έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας και ένεκα αυτής σε δύσκολες συνθήκες, σε πραγματικά πολεμικές συνθήκες. Θα αποδώσουμε λοιπόν φόρο τιμής σε αυτούς τους ήρωες» είπε αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Καμμένος.

Ο ίδιος θύμισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν καθημερινώς επί είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο να μάχονται για την εθνική κυριαρχία και την εθνική μας ακεραιότητα. Εχουν την εμπιστοσύνη του συνόλου του Ελληνικού λαού. Και βεβαίως η Αεροπορία Στρατού αποτελεί ένα πολύτιμο τμήμα τους».

Παράλληλα ο κ. Καμμένος είπε ότι το υπουργείο βρίσκεται πολύ κοντά στις συνομιλίες ιδίως με τις Ηνωμένες Πολιτείες για απόκτηση νέων μέσων τα οποία θα ενταχθούν στην Αεροπορία Στρατού. «Αυτό θα δώσει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες και περισσότερα φτερά στην Αεροπορία Στρατού προκειμένου να συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην εθνική αποστολή» εξήγησε.

Ειδικά για τη διακλαδική σχολή ελικοπτέρων, είπε ότι η βασική εκπαίδευση των ελικοπτέρων που θα γίνεται για όλα τα Σώματα και για την Αεροπορία και για το Στρατό και για το Ναυτικό θα γίνεται εδώ σε ένα διακλαδικό κέντρο εκπαίδευσης.

Εχει ήδη παρθεί η απόφαση στο Συμβούλιο Αρχηγών, είπε και τόνισε ότι «προχωράμε και στην προμήθεια νέων μέσων εκπαιδευτικών, τα οποία θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης και βεβαίως ένα μεγάλο μέρος των αναβαθμίσεων των ελικοπτέρων έχει έρθει εδώ στη βάση της Αεροπορίας Στρατού».

Χαρακτηριστικά ο υπουργός σημείωσε ότι «οι κινητήρες που των Χιούι που υπήρχαν στην ΕΑΒ πριν από λίγες μέρες ήρθαν εδώ, προκειμένου να ενισχυθεί το εργοστάσιο και σιγά σιγά να πάρει τα πάνω του το μεγαλύτερο έργο στη συντήρηση των μέσων της Αεροπορίας Στρατού. Αυτό σημαίνει και ενίσχυση σε προσωπικό και ενίσχυση σε μέσα» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικώς με την τουρκική προκλητικότητα με αφορμή όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη, είπε ότι η απάντηση που μπορεί να υπάρχει είναι το υψηλό ηθικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και η συνοχή του ελληνικού λαού με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Είμαστε μία χώρα που επιδιώκουμε την ειρήνη και κάνουμε τα πάντα γι’ αυτή. Αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό στην εθνική μας κυριαρχία. Θα βρουν απέναντί τους το σύνολο του ελληνικού λαού και τις πιο ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις που στηρίζονται πάνω στην ιστορία, την παράδοση και στην μεγάλη αποφασιστικότητα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις παρά την πίεση που έχουν δεχθεί από την οικονομική κρίση είναι ο πιο υγιής τομέας της ελληνικής κοινωνίας» κατέληξε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου