ΤΟΠΙΚΑ

Νέα δασκάλα ετών 52

νέα-δασκάλα-ετών-52-388173

Aποφοίτησε χθες η Παναγιώτα Δημουλιού

Μάθημα δια βίου μάθησης παρέδωσε χθες μία 52χρονη γυναίκα από την Κατερίνη, η οποία αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η Παναγιώτα Δημουλιού φόρεσε χθες την τήβεννο και ήταν μία από τις 96 νέες δασκάλες που παρέλαβε το πτυχίο της στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο Γιάννης Κορδάτος.

«Είμαι παντρεμένη και έχω ένα γιο 27 ετών. Αποφάσισα να πάω Εσπερινό σε ηλικία 44 ετών, έδωσα πανελλαδικές, σε ηλικία 48 ετών μπήκα στο Πανεπιστήμιο και πάνω στα τέσσερα χρόνια ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και πήρα το πτυχίο μου. Ήταν μία απόφαση που πήρα για την προσωπική μου ανάπτυξη», είπε η ίδια μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Όπως ανέφερε, η παρουσία της έσπασε ένα στερεότυπο που υπάρχει ότι δεν σπουδάζει κανείς σε μεγάλη ηλικία. «Σπουδάζεις λοιπόν», είπε κατηγορηματικά η ίδια και υπογράμμισε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα ελληνικά δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια. «Στα εσπερινά λύκεια γίνεται πολύ καλή δουλειά. Και υπάρχουν πολύ φωτισμένοι εκπαιδευτικοί. Είχα τη χαρά να έχω τέτοιους φωτισμένους ανθρώπους που μου έδωσαν και το όραμα και τη στήριξη για να είμαι εδώ σήμερα και τους χρωστάω πολλά. Τα επόμενα βήματα θα δείξει η ζωή», πρόσθεσε.

Και νέοι δάσκαλοι

Στη χθεσινή ορκωμοσία των αποφοίτων του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, η παρουσία των γυναικών ήταν συντριπτική. Ανάμεσα στις νέες δασκάλες όμως υπήρχαν και νέοι δάσκαλοι, όπως ο Παύλος Βουγιουκλόγλου και ο Κωνσταντίνος Γεωργαλής.

«Τα προηγούμενα χρόνια οι άντρες απόφοιτοι ήταν περισσότεροι. Τώρα υπερτερούν οι γυναίκες, δεδομένου ότι οι άντρες στρέφονται περισσότερο στις θετικές επιστήμες. Όμως και οι άντρες μπορούν να γίνουν πολύ καλοί εκπαιδευτικοί και να προσφέρουν», υπογράμμισε ο Παύλος Βουγιουκλόγλου.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η σχολή είναι πολύ υψηλού επιπέδου και ατενίζει το μέλλον του με αισιοδοξία. «Για όλους είναι δύσκολα, δεν παραιτούμαστε, ελπίζουμε», είπε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου