ΤΟΠΙΚΑ

Τιμούν τον κορυφαίο Βολιώτη επιστήμονα Δημήτρη Ηλιόπουλο

τιμούν-τον-κορυφαίο-βολιώτη-επιστήμο-388200

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και το 30ο Δ.Σ.

Αναγνώριση του πολύ σημαντικού επιστημονικού και ευρύτερα ερευνητικού έργου που αναπτύσσει ο πολυβραβευμένος Βολιώτης Δημήτρης Ηλιόπουλος στη μάχη κατά του καρκίνου, είναι η τιμητική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 11 το πρωί στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γαμβέτα και Γαζή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργου Πολύζου, σε συνεργασία με το 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και περιλαμβάνει την απονομή τιμητικής πλακέτας στον κορυφαίο επιστήμονα που κάνει περήφανους τους απανταχού Βολιώτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 30ο Σχολείο, μέσω του διευθυντή του, Πασχάλη Δήμου, έχει αναπτύξει ευρύ πεδίο συνεργασίας με επιστήμονες που είναι πνευματικά παιδιά του Βόλου και αναπτύσσουν δράση με διεθνή ακτινοβολία, καταλαμβάνοντας εξέχουσα θέση μεταξύ των αποδήμων.

Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος είναι διευθυντής του Κέντρου Συστημικής Βιοϊατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) στις ΗΠΑ, το οποίο είναι ένα από τα κορυφαία κέντρα δημιουργίας φαρμάκων υψηλής τεχνολογίας. Είναι επίσης καθηγητής Γαστρεντερολογίας και πεπτικών ασθενειών στο UCLA. Έχει εκτενή εμπειρία στην ανάπτυξη και χρήση υψηλής τεχνολογίας και στις προσεγγίσεις των βιολογικών συστημάτων.

Στο εργαστήριό του χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες, όπως η βιοπληροφορική και η βιομηχανική, ώστε να επιταχυνθεί η εύρεση νέων φαρμάκων για τους καρκίνους ήπατος και παγκρέατος. Η πρωτοποριακή μεθοδολογία του, κατάφερε να επιταχύνει τη διαδικασία ανακάλυψης φαρμάκων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου