ΤΟΠΙΚΑ

19χρονος συνελήφθη για διακίνηση

19χρονος-συνελήφθη-για-διακίνηση-388290

ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Βολιώτης ηλικίας μόλις 19 ετών βρισκόταν χθες έξω από το γραφείο της ανακρίτριας Βόλου συνοδεία αστυνομικών σε προφανή κατάσταση στέρησης από τη χρήση ηρωίνης, και ήταν κατηγορούμενος για αγορά και κατοχή ναρκωτικών με προφανή σκοπό τη διακίνηση!

Ο 19χρονος κατηγορούνταν για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, καθώς σε έλεγχο οι αστυνομικοί είχαν βρει επάνω του ηρωίνη συσκευασμένη σε «φιξάκια», έτοιμη δηλαδή για διακίνηση, καθώς και μία άλλη ποσότητα του εν λόγω ναρκωτικού σε ακαθόριστο σχήμα σαν «βραχάκι».

Το μαρτύριο του εθισμού στα ναρκωτικά που βιώνουν σήμερα ολοένα και μικρότεροι σε ηλικία νέοι, ήταν χθες οφθαλμοφανές σε όλο τον κόσμο των δικαστηρίων, υπαλλήλων και μη.

Ο 19χρονος ήταν κατάχλωμος, ενώ κατά διαστήματα οι δυνάμεις του τον εγκατέλειπαν. Στο παγκάκι έξω από το γραφείο της ανακρίτριας, ανά τακτά διαστήματα δίπλωνε το σώμα του και γινόταν κουβάρι.

Οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν αντιμετώπιζαν «δυσκολία». Ο νεαρός ανά τακτά διαστήματα έλεγε και επαναλάμβανε ότι δεν μπορούσε, ότι ήθελε οξυγόνο, εξέφραζε διάχυτη δυσφορία, έλεγε ότι θα πέσει στο πάτωμα.

Κανένας από τους γονείς του δεν ήταν στα δικαστήρια για να τον συνοδεύσει. Ο 19χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου κατά τη διάρκεια φραστικού επεισοδίου που συνέβη χθες τα ξημερώματα, ενώ ο νέος ήταν σε κατάσταση διέγερσης. Για το φραστικό επεισόδιο δεν υποβλήθηκε κάποια μήνυση.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που έσπευσαν να τον προσαγάγουν, βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και συγκεκριμένα ηρωίνη συνολικού βάρους 5 γραμμαρίων, που ισοδυναμεί με 50 δόσεις «λευκού θανάτου».

Ο 19χρονος έκρυβε την ηρωίνη στο εσώρουχό του. Επίσης, σε χώρο του τόπου όπου διαμένει οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν και μία ζυγαριά ακριβείας.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για αγορά και κατοχή ναρκωτικών με προφανή σκοπό τη διακίνηση.

Ο 19χρονος απολογήθηκε στην ανακρίτρια Βόλου και αργά το μεσημέρι με απόφαση εισαγγελέα – ανακριτή κρίθηκε ελεύθερος.

Ο συλληφθείς δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν αστυνομικές και δικαστικές αρχές με παρόμοιες πράξεις.

Εναντίον του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης κάθε πρώτο πενθήμερο στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου