ΤΟΠΙΚΑ

Ακόμη περιμένουν τρόφιμα δικαιούχοι του ΤΕΒΑ στη Μαγνησία

ακόμη-περιμένουν-τρόφιμα-δικαιούχοι-389824

Από πέρυσι τον Ιούλιο τα ράφια 10.259 δικαιούχων μένουν άδεια

Από πέρυσι τον Ιούλιο περιμένουν να πάρουν τρόφιμα και είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής οι δικαιούχοι του προγράμματος παροχής επισιτιστικής βοήθειας στη Μαγνησία. Επί ένα χρόνο οι 10.259 δικαιούχοι του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους) δεν έχουν λάβει ούτε πακέτο μακαρόνια, καθώς ακόμη δεν έχει υπογραφτεί η σύμβαση μεταξύ Δήμου Βόλου και αναδόχου. Σε αντίθεση με τα τρόφιμα, οι διαγωνιστικές διαδικασίες προχωρούν κανονικά για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες στους δικαιούχους που προβλέπονται μέσω του προγράμματος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το πρόγραμμα διάρκειας δύο χρόνων ξεκίνησε στα τέλη του 2015 με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας, μέσω του οποίου έγιναν και οι διαγωνισμοί για την προμήθεια τροφίμων και ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος από το υπουργείο, τη σκυτάλη παρέλαβε ο Δήμος Βόλου, ως επικεφαλής σύμπραξης για τους δήμους της Μαγνησίας. Προκήρυξε διαγωνισμό στις 17 Αυγούστου 2016, για την προμήθεια των ειδών που προβλέπεται να συνεχίσει να διανέμει στους δικαιούχους.

Συμμετέχοντες στον διαγωνισμό μπλόκαραν τη διαδικασία ασκώντας όλα τα ένδικα μέσα: ενστάσεις, προδικαστικές προσφυγές, ασφαλιστικά μέτρα. Η έκδοση της απόφασης επί των ασφαλιστικών μέτρων, άνοιξε τον δρόμο για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, αφού κρίθηκε από το δικαστήριο ότι τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, δεν έχει υπογραφτεί σύμβαση με τον ανάδοχο. Το σχέδιο της σύμβασης εκκρεμεί στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή.

Οι δικαιούχοι που περίμεναν να πάρουν τα πρώτα τρόφιμα και είδη βασικής ανάγκης το Πάσχα που πέρασε, θα πρέπει να περιμένουν έναν ακόμη μήνα, μέχρι να κληθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο να παραλάβουν ό,τι δικαιούνται.

Μέσω του διαγωνισμού ο Δήμος Βόλου θα προμηθευτεί και θα διανείμει τα εξής 24 είδη: μοσχάρι, χοιρινό, μήλα, πορτοκάλια, φασόλια μέτρια, φακές ψιλές ή χονδρές, τυρί φέτα, ζάχαρη, ζυμαρικά, πελτές ντομάτας, γάλα εβαπορέ, κοτόπουλο, ελαιόλαδο, κρέμα δημητριακών, γάλα σκόνη για βρέφη, μωρομάντηλα, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσες, σαπούνι, σαμπουάν, σκόνη για πλύσιμο ρούχων, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων, σερβιέτες.

Πάντως χθες, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου εγκρίθηκε η ανάδειξη του υποψήφιου ΑΙΚ. ΖΗΚΑ & Ε. ΚΑΪΛΑΣ & ΣΙΑ ΕΕ ως προσωρινού αναδόχου για την παροχή εργασιών-υπηρεσιών με τίτλο «Υπηρεσίες παροχής επιστημονικής, συμβουλευτικής και τεχνικής υποστήριξης σχετικά με την οργάνωση και εφαρμογή των δράσεων (Τρόφιμα – Βασική Υλική Συνδρομή) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ (Τ.Ε.Β.Α.)», προϋπολογισμού 60.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).

Κατά του πρακτικού κατατίθενται ενστάσεις εντός πέντε εργάσιμων ημερών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου