ΤΟΠΙΚΑ

Φοιτητική Λέσχη, Γυμναστήριο και κυψέλη start-up

φοιτητική-λέσχη-γυμναστήριο-και-κυψέ-389867

Δημιουργία Φοιτητικής Λέσχης και Γυμναστηρίου στο συγκρότημα της Πολυτεχνικής Σχολής επί της οδού Αθηνών, είναι στα άμεσα σχέδια της πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα, ο Πρύτανης του Π.Θ., Γιώργος Πετράκος, αναγνώρισε ότι ο Βόλος υπολείπεται σε υποδομές για τους φοιτητές του που είναι πολυάριθμοι. Όπως ανακοίνωσε από το ερχόμενο φθινόπωρο, πρόκειται να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη σύνταξη της μελέτης και την εξεύρεση χρηματοδότησης προκειμένου να δημιουργηθεί Φοιτητική Λέσχη και Γυμναστήριο για τους φοιτητές στο συγκρότημα της Πολυτεχνικής Σχολής.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει προσπάθεια για την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών κτιρίων στον αστικό ιστό προκειμένου να δοθεί λύση και στο πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών. «Αυτό βεβαίως προϋποθέτει τη συνεργασία πολλών φορέων ταυτόχρονα», διευκρίνισε.

Ηδη πάντως υπάρχει σχεδιασμός για την αξιοποίηση της Κίτρινης Αποθήκης. Ο κ. Πετράκος σημείωσε ότι μετά από συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό, πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας έργο για τη μετατροπή της Κίτρινης Αποθήκης σε πυρήνα καινοτόμας δραστηριότητας. Ο χώρος θα αξιοποιηθεί για να στεγάσει ερευνητικά προγράμματα και να δημιουργηθεί κοιτίδα καινοτόμας επιχειρηματικότητας. Start-up εταιρείες, πρόκειται να κάνουν τα πρώτα τους βήματα από το ιστορικό για την πόλη κτίριο.

Εως τέλος του χρόνου, το αργότερο αρχές του 2018 αναμένεται εξάλλου να παραδοθεί και το κτίριο των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, έργο που είχε «κολλήσει» εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε ο εργολάβος, ενώ παράλληλα δρομολογείται και η δημιουργία Μουσείου στο κτίριο Ματσάγγου, όπου έχει βρει πλέον μόνιμη στέγη το Οικονομικό Τμήμα του Π.Θ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου