ΤΟΠΙΚΑ

Επεισόδια με τραυματισμό στο Π.Θ.

επεισόδια-με-τραυματισμό-στο-π-θ-390139

Σοβαρά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας υπαλλήλου από το τμήμα Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σημειώθηκαν το πρωί.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ομάδα 50 περίπου ατόμων με την επωνυμία Termita, εισέβαλλαν στις 8 το πρωί, στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί διαγωνισμός ύψους 400.000 ευρώ για την κατεδάφιση κτιρίων στα Παλιά πίσω από το ΚΤΕΛ Μαγνησίας ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου στη θέση τους να αναγερθούν νέα που θα στεγάσουν τα τμήματα πολιτικών μηχανικών και μηχανολόγων μηχανικών. Ενα από αυτά τα κτίρια, στο συγκρότημα της πρώην ΥΕΒ (Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων), τελεί επί σειρά ετών υπό κατάληψη από τους Termita. Ενημερώθηκαν για το διαγωνισμό και μπλόκαραν με βίαιο τρόπο τις διαδικασίες για τη δρομολόγηση δύο έργων ύψους 55 εκατ. ευρώ στο Βόλο.

Μπήκαν μέσα στα γραφεία της τεχνικής υπηρεσίας, την ώρα που άνοιγε και σύμφωνα με τον Πρύτανη του Π.Θ. Γιώργο Πετράκο, άρχισαν να βγάζουν έξω τους υπαλλήλους για να μπλοκάρουν τη διαδικασία του διαγωνισμού. Κατέλαβαν το χώρο και παρέμειναν σε αυτόν μέχρι τις 10:30 το πρωί, οπότε και έληγε η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων με τις προσφορές.

Φαίνεται ωστόσο ότι ενημερώθηκαν για την κατάθεση φακέλων από ενδιαφερόμενους εργολάβους απευθείας στο τμήμα πρωτοκόλλου του Π.Θ. και αμέσως μετά, περίπου 15 άτομα αποκόπηκαν από την αρχική ομάδα και κατευθύνθηκαν στο κτίριο Παπαστράτου. Εισέβαλλαν στα γραφεία του πρωτοκόλλου, επιτέθηκαν σε υπαλλήλους, άρπαξαν έγγραφα και φακέλους και τα έσκισαν. Υπάλληλος, στην προσπάθειά της να κλειδώσει τους φακέλους σε συρτάρι για να μην τους σκίσουν οι εισβολείς, δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε στο πόδι. Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Για τα επεισόδια ενημερώθηκε άμεσα το Πρυτανικό Συμβούλιο. Ο πρύτανης, Γιώργος Πετράκος ενημέρωσε την Αστυνομία και κατέθεσε μηνύσεις κατ’ αγνώστων στην Εισαγγελία.

Η διαδικασία του διαγωνισμού θα επαναληφθεί και όπως υπογράμμισε ο κ. Πετράκος, το απόγευμα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της επιτροπής ερευνών στο συγκρότημα Τσαλαπάτα, «για το πανεπιστήμιο, η υλοποίηση των έργων είναι μονόδρομος. Δεν μπορούμε να υπογράψουμε τον αργό θάνατό μας δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω από το να κατασκευάσουμε αυτές τις υποδομές που τις χρωστάμε εδώ και πολλά χρόνια στους φοιτητές μας, στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Θα κάνουμε όποιες ενέργειες κρίνονται απαραίτητες». Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε τη συνδρομή των αρχών και της τοπικής κοινωνίας υποστηρίζοντας ότι «η ενέργεια αυτή αποτελεί επίθεση κατά του δημόσιου πανεπιστημίου που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου