ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη για τα αδέσποτα σήμερα στο Δημαρχείο

σύσκεψη-για-τα-αδέσποτα-σήμερα-στο-δημ-390655

Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων θα αναλάβουν την καταγραφή των δεσποζόμενων στις περιοχές τους

Σύσκεψη με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων θα έχει σήμερα στη 1:30 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Βόλου, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Νατάσσα Μορφογιάννη, στο πλαίσιο της προσπάθειας που ξεκινά για τον έλεγχο και περιορισμό του φαινομένου των αδέσποτων.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, οι πρόεδροι θα αναλάβουν την καταγραφή των δεσποζόμενων ζώων στις περιοχές ευθύνης τους και θα έχουν στη διάθεσή τους πλήρη στοιχεία. Στη συνέχεια κλιμάκιο του δήμου θα επισκέπτεται τα χωριά και θα τσιπάρει τα δεσποζόμενα ζώα ιδιοκτητών που αδυνατούν οικονομικά να το κάνουν μόνοι τους. Σε πρώτη φάση θα γίνουν 650 δωρεάν τσιπαρίσματα ζώων για λογαριασμό όσων έχουν φορολογική δήλωση κάτω από 10.000 ευρώ.

«Ο έλεγχος του προβλήματος των αδέσποτων, ξεκινά από την καταγραφή και τσιπάρισμα των δεσποζόμενων, που πολλές φορές εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους στον δρόμο», ανέφερε η κ. Μορφογιάννη.

«Σαφάρι» για αδέσποτα

Στο μεταξύ, συναγερμό στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου σήμαναν οι απανωτές επιθέσεις αδέσποτων σε πολίτες. Επτά δημότες δέχθηκαν μέσα σε ένα 48ωρο το περασμένο σαββατοκύριακο επίθεση από αδέσποτα στην περιοχή μεταξύ Δημαρχείου και Τελωνείου.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Νατάσσα Μορφογιάννη και ο υπεύθυνος λειτουργίας του δημοτικού καταφυγίου, από το Σάββατο το βράδυ, οπότε και ενημερώθηκαν για τις επιθέσεις, βγήκαν σε αναζήτηση των αδέσποτων. Εντόπισαν και περισυνέλεξαν επτά σκυλιά στην περιοχή του ΟΣΕ και του ΚΤΕΛ τα οποία σύμφωνα με την κ. Μορφογιάννη είχαν επανενταχθεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου