ΤΟΠΙΚΑ

Tsagarada Escape Festival 2017: Μια γιορτή εναλλακτικού τουρισμού

tsagarada-escape-festival-2017-μια-γιορτή-εναλλακτικού-τουρισ-390997

Μια τετραήμερη γιορτή για τον εναλλακτικό τουρισμό στο Πήλιο, η οποία διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή της Τσαγκαράδας, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πρόκειται για το 5ο Tsagarada Escape Festival, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Ιουλίου.

Διοργανώθηκε από τον Τουριστικό και Αναπτυξιακό Σύλλογο Τσαγκαράδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π. Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και τη στήριξη του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Εντεκα υπαίθριες δραστηριότητες βρίσκονταν καθημερινά σε εξέλιξη προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες.

Κατάβαση φαραγγιού, πεζοπορία, river trekking, θαλάσσιο καγιάκ, flying fox, rappel, ιππασία, τοξοβολία, αναρρίχηση, paintball και γιόγκα, ανέβασαν την αδρεναλίνη σε μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας όμως παράλληλα και στιγμές χαλάρωσης και γαλήνης μέσα στην παραδεισένια φύση του ανατολικού Πηλίου.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα πραγματοποιήθηκε μία θεματική βραδιά με ομιλητή τον Αλέξανδρο Καπανιάρη, διδάκτορα ψηφιακής Λαογραφίας και ερευνητή, με θέμα «Το Πήλιο στο πέρασμα του χρόνου», στην οποία έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην εμπορική αλλά και ευρύτερη δραστηριότητα που αναπτύχθηκε στην περιοχή τα παλαιότερα χρόνια με τα Ζαγοριανά καράβια και τους Πηλιορείτες εν Αιγύπτω.

Επίσης, σεμινάριο ναυαγοσωστικής και Α’ βοηθειών στην παραλία του Μυλοποτάμου και δύο μουσικές συναυλίες. Η Ζωή Τζαλαβρέτα και το σχήμα της άνοιξε τη βραδιά της έναρξης με ένα πρόγραμμα με επιλεγμένες ελληνικές μελωδίες, ενώ ο Φώτης Τάμπας με το συγκρότημά του το βράδυ του Σαββάτου ξεσήκωσε τους θεατές με ελληνικές και ξένες ροκ επιτυχίες.

Η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη φέτος, καθώς οι συμμετοχές υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, καταγράφοντας περισσότερους από 800 επισκέπτες να συμμετέχουν σε πολλές δραστηριότητες της επιλογής τους.

Όλοι οι συντελεστές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το καλοκαίρι του 2018, υποσχόμενοι άλλη μια απόδραση στην παραδεισένια φύση του Πηλίου.

Την έναρξη του Φεστιβάλ στις 6/7 τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αργ. Κοπάνας και Γ. Καλτσογιάννης, ο δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου Π. Κουτσάφτης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γ. Ζαφύρης, οι οποίοι στους χαιρετισμούς τους εξήραν την ανοδική μέχρι τώρα πορεία που έχει ο θεσμός, αλλά και τη σημασία της πολυσυλλεκτικότητας του εγχειρήματος, καθώς ένας μεγάλος αριθμός από επιχειρήσεις υπαίθριων δραστηριοτήτων, αθλητικούς συλλόγους, εθελοντικές ομάδες και ιδιώτες, με τον συντονισμό και τη στήριξη του Τουριστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Τσαγκαράδας συνεργάστηκαν για τη σύνθεση και την πραγματοποίηση της διοργάνωσης.

Παρέστησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Απ. Σουλδάτος, Κ. Μαργαρίτης, Λ. Κοντογιώργος, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μ. Σαμαρά, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Απ. Κατσιφός, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Τσαγκαράδας Π. Νάνος και Μουρεσίου κ. Β. Μαμούρης, αλλά και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων όπως οι πρόεδροι του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μουρεσιωτών Γ. Κρινάκης, του Αθλητικού Συλλόγου Κισσού Γ. Μούτος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανήλιου Ν. Ρήγας.

Όμως οι δράσεις για τον Τουριστικό και Αναπτυξιακό Σύλλογο Τσαγκαράδας συνεχίζονται με δύο ακόμα προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το καλοκαίρι.

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό θέατρο «Τζένη» στην συνοικία της Αγίας Κυριακής, θεατρική παράσταση με το έργο «Ο χορός της εξουσίας, Αγαμέμνων – Κλυταιμνήστρα – Ορέστης» του Κ. Πολιτόπουλου, από τον θεατρικό οργανισμό «Αιχμή», σε σκηνοθεσία Γ. Νικολαϊδη και ερμηνευτές τους Φ. Φιλοσόφου, Γ. Νικολαϊδη και Λ. Αργυρόπουλο, ενώ η κορύφωση θα έρθει με τη μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στις 8 Αυγούστου στο προαύλιο του Νανοπουλείου διδακτηρίου στην συνοικία της Αγίας Παρασκευής.

Τα μέλη του Συλλόγου Τσαγκαράδας σας καλούν να ταξιδέψετε και αυτό το καλοκαίρι στις μαγευτικές ομορφιές του βουνού μας με τα πυκνά δάση, την υπέροχη ακτογραμμή και τη φημισμένη πηλιορείτικη φιλοξενία, και υπόσχονται μια ευχάριστη διαμονή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου