ΤΟΠΙΚΑ

Εφοριακοί μεταπτυχιακοί φοιτητές στο Οικονομικό Τμήμα του Π.Θ.

εφοριακοί-μεταπτυχιακοί-φοιτητές-στ-396102

Πρωτοφανής ζήτηση σημειώνεται στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Λογιστικής Ελεγκτικής του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία μεταφράζεται σε 99 αιτήσεις ενδιαφερομένων για 40 συνολικά θέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την περσινή χρονιά καταγράφηκαν 103 υποψήφιοι για 40 θέσεις του ίδιου μεταπτυχιακού, γεγονός που μαρτυρά την πολύ μεγάλη ζήτηση που υπάρχει. Εξίσου ενδιαφέρον είναι, ωστόσο, το γεγονός ότι το ενδιαφέρον προέρχεται από εργαζόμενους σε δημόσιες υπηρεσίες, το λογιστήριο του κράτους, εφορείες, λογιστές, αλλά και ελεγκτές του ΣΔΟΕ, οι οποίοι επιθυμούν να καθίσουν στα φοιτητικά έδρανα, παράλληλα με δεκάδες αποφοίτους του Πανεπιστημίου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το ενδιαφέρον προέρχεται από όλη τη Θεσσαλία, με το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να τίθεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με διδάσκοντες εξαιρετικούς καθηγητές, εξειδικευμένους ορκωτούς λογιστές, υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και εξειδικευμένους νομικούς, με σκοπό να αποκτήσουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές την καλύτερη δυνατή γνώση σε επίπεδο λογιστικής και ελεγκτικής.

«Βρισκόμαστε πλέον στην εποχή του ελέγχου. Σε μια εποχή κατά την οποία το ελληνικό κράτος βασίζεται στον έλεγχο, και θεωρούμε ότι με τις γνώσεις που αποκομίζουν οι φοιτητές μας από το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, μπορούν να εργαστούν σε όλους τους κλάδους του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, κυρίως στον χώρο του ελέγχου», όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Μαρία Κονταξή – Ζαχείλα, η οποία ανήκει στο ειδικό εργαστηριακό διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, υπεύθυνη παράλληλα της γραμματείας του μεταπτυχιακού προγράμματος Λογιστικής και Ελεγκτικής και του μεταπτυχιακού προγράμματος Οικονομική Φυσική και Χρηματοοικονομικές Προβλέψεις.

Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος Λογιστικής και Ελεγκτικής είναι ο Γεώργιος Ιατρίδης, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι μεταξύ των μεταπτυχιακών φοιτητών καταγράφονται παιδιά φοροτεχνικών, που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο ίδιο αντικείμενο.

Είναι πλέον εμφανές ότι οι κατευθύνσεις που ακολουθούν οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εναρμονίζονται με τις γενικότερες τάσεις που διαμορφώνονται στο εργασιακό πεδίο, ενώ όπως επισημαίνει ο Λουκάς Ζαχείλας, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «ειδικά σε αυτή την περίοδο τα παιδιά αναζητούν εναλλακτικές λύσεις που ξεφεύγουν από τα πατροπαράδοτα και ειδικότητες που δημιουργούν πεδίο απασχόλησης».

Το παραπάνω φαινόμενο καθίσταται εντονότερο τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των υψηλών ποσοστών ανεργίας, με τους φοιτητές και τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου να στρέφουν το ενδιαφέρον σε ανάλογους τομείς.

«Τα δεδομένα», σημειώνει ο ίδιος, «προσαρμόζονται σύμφωνα με τις συνθήκες εργασίας, οι φοιτητές διερευνούν τις προοπτικές εξέλιξης κι εμείς από την πλευρά μας, στο προπτυχιακό επίπεδο τους δίνουμε πολύ μεγάλη βοήθεια, για να καταλάβουν πού θα επικεντρώσουν την προσοχή τους μόλις πάρουν το πτυχίο τους. Πολλά παιδιά, ειδικά τα τελευταία χρόνια, κάνουν και δεύτερο, ορισμένα και τρίτο μεταπτυχιακό, προσπαθώντας να προσαρμόσουν επαγγελματικό τους στυλ, σε αυτό που ζητάει η αγορά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου