ΤΟΠΙΚΑ

Μετέφεραν με λεωφορείο 12 κιλά αφορολόγητο καπνό

μετέφεραν-με-λεωφορείο-12-κιλά-αφορολόγ-416910

Για παράβαση του τελωνειακού κώδικα συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί χθες το απόγευμα στο σταθμό του Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας. Πρόκειται για δύο οδηγούς, ηλικίας 41 και 44 ετών, που εκτελούσαν το δρομολόγιο Αλβανία – Βόλος και έναν τρίτο ομοεθνή τους ηλικίας 48 ετών που περίμενε στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ, για να τον παραλάβει.

Ειδικότερα, μετά από αξιολόγηση στοιχείων για μεταφορά αφορολόγητου καπνού, τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση τουριστικό λεωφορείο, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Αλβανία-Βόλος. Κατά τη στάθμευσή του στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων της πόλης, ο 48χρονος παρέλαβε από τους δύο ομοεθνείς του, οδηγούς του λεωφορείου, δέκα συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (5.120) γραμμάρια καπνού, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον 48χρονο σε κοντινή απόσταση και τον συνέλαβαν, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο λεωφορείο βρέθηκαν, σε ασφαλισμένο χώρο αποθήκευσης, ακόμη (14) συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (7.136) γραμμάρια αφορολόγητου καπνού.

Όλες οι προαναφερόμενες ποσότητες αφορολόγητου καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Βόλου για τον προσδιορισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου