ΤΟΠΙΚΑ

Το νερό νεράκι λένε στο Πρόπαν

το-νερό-νεράκι-λένε-στο-πρόπαν-417050

Οι βρύσες τρέχουν μόνο για λίγες ώρες την ημέρα – Χρόνιο το πρόβλημα αλλά λύση καμία

Νερό με το… δελτίο στο Πρόπαν του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Επί χρόνια, κάθε καλοκαίρι επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Οι κάτοικοι έχουν νερό για 4 – 5 ώρες την ημέρα και μετά οι βρύσες… στερεύουν. Τριάντα οικογένειες-μόνιμοι κάτοικοι και οι τουρίστες της περιοχής εξυπηρετούνται με μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού, όταν πάνω από το χωριό υπάρχουν πηγές!

Εδώ και μέρες, το πρόβλημα της υδροδότησης επέστρεψε, για ένα ακόμη καλοκαίρι, στο Πρόπαν. Την ώρα που ο υδράργυρος ανεβαίνει, κάτοικοι καταγγέλλουν ότι για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας δεν έχουν ούτε σταγόνα νερού στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.

Οι δεξαμενές υδροδότησης ανοίγουν το πρωί για να πάρουν νερό τα νοικοκυριά και σε χρόνο ρεκόρ αδειάζουν. «Το δίκτυο που είναι αμιαντοσωλήνες, έχει καταντήσει σουρωτήρι. Με το που δίνεται νερό στο δίκτυο, η δεξαμενή αδειάζει», κατήγγειλε αγανακτισμένος κάτοικος της περιοχής, που ζητά από τη δημοτική αρχή να δρομολογήσει έργα.

Ερωτηθείς για το πρόβλημα, ο αντιδήμαρχος Αφετών Βαγγέλης Τσιρέμπολος, επεσήμανε ότι το πρόβλημα είναι χρόνιο, κι ότι η δημοτική αρχή καταβάλλει προσπάθειες για την επίλυσή του. «Ήδη αντικαταστήσαμε τους σωλήνες σε μήκος 300 μέτρων σε ένα προβληματικό σημείο και δρομολογούμε την αντικατάσταση ενός ακόμη σωλήνα», σημείωσε. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το καλοκαίρι, η πηγή στερεύει παρά τα έργα καλλιεργειών που κάνει ο δήμος για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα…

Λύση που εξετάστηκε μέσω διάνοιξης γεώτρησης κρίθηκε ασύμφορη, καθώς θα έπρεπε να κατέβουν 250 μέτρα κάτω από την επιφάνεια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου