ΤΟΠΙΚΑ

ΕΚΒ: Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας

εκβ-να-καταργηθούν-όλες-οι-ελαστικές-σ-419372

Υπέρ της νομικής θωράκισης της πλήρους και σταθερής εργασίας, με την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας, τάσσεται η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, και σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Η βασική και αναλλοίωτη θέση του Συνδικαλιστικού Κινήματος για κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και για νομική θωράκιση της πλήρους και σταθερής εργασίας, στην περίπτωση των επί σειρά ετών εμπαιζόμενων και ταλαιπωρούμενων εργαζόμενων συμβασιούχων στους ΟΤΑ, αποδεικνύεται απολύτως δικαιολογημένη και ορθή.

Η «ευαίσθητη» και «δακρύρροη» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και όσοι πριν απ’ αυτήν, είχαν επενδύσει πολιτικώς, εμπαίζοντας και κρατώντας «ομήρους» τους συναδέλφους συμβασιούχους, βρίσκονται, τώρα, απέναντι στις σοβαρές συνευθύνες τους.

Όσοη Κυβέρνηση συνεχίζει να παρελθοντολογεί και να καθυστερεί την εξεύρεση λύσης, καλυπτόμενη πίσω από τα όποια Νομικά και Νομολογικά κωλύματα, τόσο το πρόβλημα για τις χιλιάδες αυτές εργατικές οικογένειες θα επιτείνεται και θα επεκτείνεται.

Ο κ. Σκουρλέτης και οι συν αυτώ πρέπει, επιτέλους, να αντιληφθούν ότι μνημονιακές συνταγές και άλλοι πονηροί νεολογισμοί (του τύπου:«παρατασιούχοι των ΟΤΑ» κλπ), πρέπει να πάψουν να συνιστούν δείγματα καιροσκοπικής πολιτικής και να δώσουν την θέση τους σε ουσιαστικές, δίκαιες και νομικώςεδρασμένες λύσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, το μείζον αυτό κοινωνικό πρόβλημα θα εξελιχθεί, σε μεγαλύτερη κοινωνική βόμβα, με τις όποιες περαιτέρω συνέπειες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου