ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος συμμετέχει στο πρόγραμμα YouthUs

ο-βόλος-συμμετέχει-στο-πρόγραμμα-youthus-420346

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο κτήριο Τσικρίκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η ημερίδα με τίτλο «Σκέπτομαι Ευρωπαϊκά – Δρω Τοπικά» που είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων για τις δράσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, τη συμμετοχή της νεολαίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και τον θεσμό των Εκπροσώπων Νεολαίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο Εκπρόσωπος Νεολαίας για την Ελλάδα στο Συμβούλιο της Ευρώπης και φοιτητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Μπακίρης, διοργάνωσε την ημερίδα ως υπεύθυνος του πιλοτικού προγράμματος YouthUs το οποίο τρέχει παράλληλα σε Αρμενία και Κύπρο από τους αντίστοιχους εκπροσώπους νεολαίας, ενώ τα αποτελέσματά του θα παρουσιαστούν στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον Οκτώβριο στο Στρασβούργο.

Ο Βόλος αποτελεί σημείο αναφοράς για την ενεργή συμμετοχή των νέων καθώς και μια πόλη της οποίας ο παλμός των νέων ταξιδεύει μέχρι το κέντρο της Ευρώπης.

Όσοι νέοι (16-28 ετών) δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στην ημερίδα του προγράμματος και παρόλα αυτά ενδιαφέρονται να το στελεχώσουν για τις δράσεις των επόμενων μηνών, μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ηλεκτρονικά στέλνοντας email στο [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου