ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλαδική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

πανελλαδική-κινητοποίηση-του-παμε-421415

Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διοργανώνεται το Σάββατο 24 Ιουνίου στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στη 1 το μεσημέρι, απεύθυνε χθες η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο Βόλο.

Η κινητοποίηση στρέφεται ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις επεμβάσεις και στις διάφορες συγκρούσεις που εξελίσσονται σε όλο τον κόσμο.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες οι εκπρόσωποι ταξικών σωματείων της πόλης, ο βουλευτής και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου υπογράμμισε πως θα πρέπει δυναμώσουν οι αγώνες, ώστε η χώρα μας να μην συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους και πρόσθεσε ότι είναι επιβεβλημένο να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Εκανε επίσης αναφορά στην πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup για να υποστηρίξει πως η δόση που εγκρίθηκε για την Ελλάδα, συνδέεται άμεσα με την συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.

«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου παίρνει συνεχή και άγρια μέτρα εις βάρος του εργαζόμενου λαού, πανηγυρίζει για τις νέες δόσεις που παίρνει η χώρα. Την ίδια στιγμή που η χώρα παίρνει αιματοβαμμένη δόση ύψους 8,5 δισ. ευρώ που στηρίζεται στο σφαγιασμό μισθών – συντάξεων – δικαιωμάτων δίνει πίσω στους κυριολεκτικά σφαγείς των λαών κάθε χρόνο 4 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Ποσά δηλαδή που πηγαίνουν σε ΝΑΤΟικούς πολεμικούς εξοπλισμούς, στηρίζουν αναβαθμίσεις και αγορές των Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟικά σχήματα και σώματα. Γι’ αυτό η κυβέρνηση πήρε τα συγχαρητήρια του προέδρου των ΗΠΑ», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργίου.

Σημειώνεται πως για τη συμμετοχή των Βολιωτών στο συλλαλητήριο έχουν μισθωθεί λεωφορεία, τα οποία θα αναχωρήσουν για Θεσσαλονίκη στις 9 το πρωί, του Σαββάτου από το Δημαρχείο Βόλου. Τέλος, να αναφερθεί πως μετά τη συγκέντρωση του Σαββάτου θα ακολουθήσει πορεία στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ που θα καταλήξει σε συναυλία σε χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την επόμενη ημέρα, 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Συνδικάτων και Συνδικαλιστών από τα Βαλκάνια και χώρες της ευρύτερης περιοχής στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου