ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα με προβλήματα στις δηλώσεις μαθητών των ΕΠΑΛ

πρεμιέρα-με-προβλήματα-στις-δηλώσεις-421438

Πρεμιέρα υποβολής ηλεκτρονικών δηλώσεων προτίμησης ΕΠΑΛ τη Δευτέρα, για τους μαθητές που θέλουν να φοιτήσουν στην επαγγελματική εκπαίδευση ή να ανανεώσουν την εγγραφή τους για να πάνε στην επόμενη τάξη. Φέτος για πρώτη φορά και μόνο στα ΕΠΑΛ οι δηλώσεις γίνονται ηλεκτρονικά με τη χρήση κωδικών taxis, που όπως φάνηκε από την πρώτη ημέρα δημιούργησε προβλήματα σε μαθητές και τους γονείς τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με το διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Βάιο Λιαπόπουλο, η πλατφόρμα όπου γίνονται οι ηλεκτρονικές δηλώσεις, καθυστέρησε να ανοίξει κατά μία ώρα. Αντί για τις οκτώ το πρωί, άνοιξε στις 9 π.μ. και πάλι «κρέμασε» δύο φορές, δημιουργώντας καθυστερήσεις στη διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών δηλώσεων.

Την ίδια ώρα, γονείς φαίνεται ότι ήταν ανενημέρωτοι για το νέο σύστημα, με αποτέλεσμα να μην έχουν μαζί τους, τους κωδικούς taxis. «Τηλεφωνούσαμε εμείς στους λογιστές και ζητούσαμε κωδικούς», επεσήμανε ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, Χρήστος Μαράτος.

Ακόμη όμως κι όσοι είχαν ενημερωθεί και απευθύνθηκαν στους λογιστές τους να τους διευκολύνουν, αντιμετώπισαν επίσης δυσκολίες. «Η πλατφόρμα είναι δομημένη στα πρότυπα του myschool, με αποτέλεσμα όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι, να αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Υπήρξαν λογιστές που μας τηλεφωνούσαν και ζητούσαν οδηγίες πώς θα κάνουν τις δηλώσεις», ανέφερε ο κ. Λιαπόπουλος.

Αγωνία εκφράζουν οι διευθυντές για το επόμενο διάστημα και μέχρι την Παρασκευή, οπότε και εκπνέει η ασφυκτική προθεσμία κατάθεσης δηλώσεων από μαθητές. Σήμερα όπως και χθες, βρίσκονται σε εξέλιξη πανελλαδικές εξετάσεις και δύο ΕΠΑΛ που λειτουργούν ως εξεταστικά κέντρα. Πρόκειται για το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. «Πότε θα προλάβουμε μέσα σε ένα διήμερο από τη λήξη των εξετάσεων να εξυπηρετήσουμε μαθητές και γονείς;», διερωτήθηκε ο κ. Λιαπόπουλος, επισημαίνοντας ότι πέρυσι η δυναμική του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας ήταν περίπου 360 μαθητές και χθες έγιναν μόλις 40 δηλώσεις.

Χθες επίσης, συνεδρίασαν οι σύλλογοι διδασκόντων για τους υποψηφίους διευθυντές, διαδικασία που φρέναρε τις δηλώσεις. «Δεν ξέρουμε αν θα προλάβουμε. Ολος ο κόσμος ρωτά γιατί γίνεται αυτό φέτος στα ΕΠΑΛ», τονίζει ο κ. Μαράτος.

Το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Με ανακοίνωσή του, το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, καλεί τους μαθητές και γονείς να κάνουν εγγραφές σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

Τετάρτη 21/6/17 – 12:30 μέχρι 14:00 (λόγω διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων)

Πέμπτη 22/6/17 – 8:30 μέχρι 14:00

Παρασκευή 23/6/17 – 8:30 μέχρι 14:00

Στο 2 ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας λειτουργούν οι εξής τομείς και ειδικότητες: Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού με ειδικότητες: Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και δικτύων, Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών.

Τομέας Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, με ειδικότητες: Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού, Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού.

Τομέας Πληροφορικής, με ειδικότητες: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ.

Το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου

Σε ανακοίνωσή του, το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, κάνει γνωστές τις ειδικότητες και τομείς που θα λειτουργήσουν:

Β΄Τάξη

Τομέας Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος

Τομέαs Υγείας – Πρόνοιας και Ευεξίας

Γ΄ Τάξη

Τομέας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, με ειδικότητες:

Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου

Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής

Τομέαs Υγείας – Πρόνοιας, με ειδικότητες :

Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

Βοηθός Ιατρικών – Βιολογικών Εργαστηρίων

Βοηθός Νοσηλευτικής

Βοηθός Φυσικοθεραπευτή

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου