ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν παραμονή της διευθύντριάς τους

ζητούν-παραμονή-της-διευθύντριάς-του-421595

Ασπίδα προστασίας στη διευθύντριά τους Μαρία Διούδη, που μπορεί να μην είναι κάτοχος μεταπτυχιακών και διδακτορικών για να κερδίσει έξτρα μόρια κατά τη διαδικασία επιλογής νέων διευθυντών στα δημοτικά σχολεία, αλλά κατάφερε να μεταμορφώσει το 9ο δημοτικό σχολείο Βόλου, από «ερείπιο» σε «κόσμημα», δημιουργούν οι γονείς των μαθητών της σχολικής μονάδας στη συνοικία του Παλιού Λιμεναρχείου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες, το πρωί, το σχολικό προαύλιο κατακλύστηκε από γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, που υπέγραψαν υπέρ της παραμονής της Μαρίας Διούδη στο τιμόνι του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. Τις υπογραφές μαζί με υπόμνημά τους, ένα ψήφισμα του Εξωραϊστικού Συλλόγου των Κατοίκων Παλιού Λιμεναρχείου και ένα ψήφισμα του Συλλόγου αποφοίτων του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έκαναν την πρακτική τους στο σχολείο, θα αποδώσουν σήμερα, στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Οπως είναι γνωστό, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής των νέων διευθυντών, με βάση αντικειμενικά κριτήρια και τη συνέντευξη που θα περάσουν στις 22 Ιουνίου. Η Μαρία Διούδη, επί έξι χρόνια διευθύντρια του 9ου Δ.Σ. Βόλου, δεν συγκεντρώνει τα απαιτούμενα μόρια, για να παραμείνει στη θέση της, λόγω ότι δεν είναι κάτοχος μεταπτυχιακών και διδακτορικών.

Στην προοπτική από το νέο σχολικό έτος να μη βρίσκεται στο σχολείο, αντιδρούν σύσσωμοι οι γονείς.

«Βρισκόμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αγάπη μας στη διευθύντριά μας και τη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο επιλογής των διευθυντών. Η δική μας διευθύντρια, που είναι εδώ για έξι χρόνια, έφθασε το σχολείο μας σε ένα φοβερό επίπεδο, τόσο κτιριακά όσο και μαθησιακά, ένωσε την περιοχή, τους κατοίκους, προσέλκυσε περισσότερους μαθητές, που έρχονται εδώ, ακόμη και από άλλες περιοχές. Θεωρούμε άδικο τον τρόπο αξιολόγησης, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια, την άποψη των δασκάλων, τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Ελπίζουμε να αποτρέψουμε κάποιον να δηλώσει το σχολείο μας.

Θα το παλέψουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, Δημήτρης Χριστόπουλος, τονίζοντας ότι πλέον το σχολείο έχει καταστεί κυψέλη γνώσης και πολιτισμού για ολόκληρη την περιοχή.

«Διανύω καθημερινά χιλιόμετρα από την περιοχή του Οξυγόνου για να φέρνω το παιδί μου σε αυτό το σχολείο. Η Μαρία Διούδη μας ένωσε όλους. Δεν ξέρω πώς το πετυχαίνει, αλλά τα παιδιά έρχονται με χαμόγελο στο σχολείο για να κάνουν μάθημα. Είναι άδικο αυτή τη γυναίκα να την επιστρέφεις στα θρανία», είπε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Ευάγγελος Θώμος.

«Η Μαρία Διούδη είναι μια έμπνευση για εμάς. Εγώ ως μητέρα έζησα τη μεταμόρφωση του σχολείου τα τελευταία έξι χρόνια. Όταν ο γιος μου ήταν α’ δημοτικού η τάξη είχε οκτώ παιδιά. Τώρα το σχολείο έχει 148 μαθητές. Δεν είναι τίποτα τυχαίο. Και το σχολείο το αγκάλιασε η γειτονιά», τόνισε η μητέρα μαθητή του σχολείου, Χρύσα Δρακάκη.

«Εγώ έχω εγγόνια στο σχολείο. Σε αυτό το σχολείο φοίτησε η μητέρα μου, όταν ήρθε από τη Μικρά Ασία. Ηρθα εγώ, τα παιδιά μου και σήμερα τα εγγόνια. Όπως είναι σήμερα το σχολείο δεν ήταν ποτέ. Δεν υπάρχει καλύτερη. Πρέπει να μείνει», είπε η κ. Ευαγγελία Μαράνογλου, γιαγιά μαθητών του σχολείου.

«Μιλάω για τη Μαρία Διούδη και ανατριχιάζω. Το σχολείο ήταν ένα ερείπιο και το μεταμόρφωσε. Είναι απίστευτη. Εχει κάνει πάρα πολλά. Εγώ έρχομαι καθημερινά από το Μάραθο για να φέρνω το παιδί μου στο σχολείο. Και ξέρω γονείς που έρχονται από τον Αγιο Ονούφριο, τα Μελισσάτικα. Το σχολείο ήταν για κλείσιμο πριν αναλάβει η διευθύντριά μας», είπε από την πλευρά της η μητέρα μαθητή, Μόνικα Μούτσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου