ΤΟΠΙΚΑ

Το θρυλικό κρουαζιερόπλοιο «Sea Cloud» στον Βόλο

το-θρυλικό-κρουαζιερόπλοιο-sea-cloud-στον-β-421891

Στο λιμάνι του Βόλου κατέπλευσε σήμερα στις 8 το πρωί το πολυτελές ιστιοφόρο – κρουαζιερόπλοιο «Sea cloud», ένα ιστορικό σκαρί, από τα πιο επιβλητικά και πολυτελή που πλέουν σε ανοιχτές θάλασσες.

Το θρυλικό σκάφος έχει μήκος 109 μέτρα, διαθέτει 32 πολυτελείς καμπίνες και μεταφέρει 61 επιβάτες, Αμερικανούς στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ενώ διαθέτει πλήρωμα 60 ατόμων. Το επιβλητικό ιστιοφόρο, που φέρει σημαία Μάλτας, κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου προερχόμενο από τη Σκόπελο, ενώ θα αποπλεύσει στις 5.30 το απόγευμα για τον επόμενο προορισμό, που είναι η Ανδρος.

Το «Sea Cloud» είναι το πρώτο πολεμικό των ΗΠΑ, που μετά τον αμερικανικό εμφύλιο, έπλευσε με τη βοήθεια φυλετικά μεικτού πληρώματος. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρούζβελτ, είχε απορρίψει αρχικά την ιδέα της χρήσης του ως πολεμικού πλοίου κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εξαιτίας της αίγλης του, ωστόσο οι αυξημένες ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού τον έκαναν να αλλάξει γνώμη.

Το πανέμορφο σκαρί, που είχε ναυπηγηθεί στο Κίελο, το 1931 για χάρη του Αμερικανού χρηματιστή της Wall Street, Εντ Χάτον και της συζύγου του Μάρτζορι Μεριγοθέδερ, αρχικά είχε το όνομα «Hussar» και παρέμεινε σχεδόν αλώβητο και σε καλή κατάσταση μετά τον πόλεμο. Με το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, η ακτοφυλακή αποκατέστησε το λευκό και χρυσό χρώμα του πλοίου και επανέφερε τον αετό που ήταν αρχικά τοποθετημένος στην πλώρη του και είχε αφαιρεθεί.

Την δεκαετία του ’50 το πλοίο άλλαξε ιδιοκτήτη, για να καταλήξει τελικά στις ΗΠΑ, ξεκινώντας διεθνείς διαδρομές ως κρουαζιερόπλοιο.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου