ΤΟΠΙΚΑ

Σε νέες βάσεις η επένδυση της ΕΒΟΛ

σε-νέες-βάσεις-η-επένδυση-της-εβολ-423332

Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για τη μεγάλη επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ, την οποία πριν από 2 χρόνια η ΕΒΟΛ είχε βάλει …στις ράγες με στόχο την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας αρωματικών φυτών και βοτάνων (ρίγανη, τσάι, λεβάντα, δυόσμος, μελισσόχορτο, κόλιανδρος, δάφνη), καθώς και μονάδα επεξεργασίας με σύγχρονο τυποποιητήριο ξηρών καρπών (αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, φουντούκια) και οσπρίων (φακές, ρεβίθια, φασόλια, κουκιά).

Δύο χρόνια μετά, το ενδεχόμενο υλοποίησης αυτής της μεγάλης επένδυσης που σημειωτέον σε πρώτη φάση θα δημιουργήσει 80 θέσεις μόνιμης εργασίας, επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε χθες από την ίδια την ΕΒΟΛ, ο πρόεδρος της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας κ. Νικήτας Πρίντζος συζητά εδώ και 3 μήνες περίπου με μεγάλη αλυσίδα, η οποία έχει εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς επίσης και με εταιρεία διανομής, η οποία διανέμει προϊόντα σε 1.000 περίπου φαρμακεία του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον για το θέμα αυτό έχει δείξει και η Συνεταιριστική Οργάνωση Καπνού, μέσω του Γενικού της Διευθυντή, Προέδρου του Συλλόγου Συνεταιριστικών Οργανώσεων και πρώην υπουργού κ. Α. Κοντού, η οποία εξέφρασε την επιθυμία να συμμετάσχει στην επένδυση.

Παράλληλα υπήρξαν συζητήσεις με την εξαγωγική εταιρεία τεραστίου μεγέθους, SUNEL, της οποίας μία από τις πολλές δραστηριότητες της είναι η εμπορία των ως άνω προϊόντων σε όλο τον κόσμο, η οποία δραστηριοποιείται τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην Μ. Ανατολή και η οποία εδρεύει στην Σμύρνη.

Οι πρώτες συζητήσεις που έγιναν στην Ξάνθη, παρουσία και του προέδρου κ. Νικ. Πρίντζου, ήταν πολύ θετικές και υπήρξε εκ μέρους της SUNEL ενδιαφέρον συμμετοχής σε αυτή την επένδυση.

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται επίσκεψη του κ. Αλ. Κοντού και του κ. Νικ.Πρίντζου στην Σμύρνη, προκειμένου να προχωρήσουν περαιτέρω οι συζητήσεις για την επένδυση στην οποία σημαντικό ρόλο θα έχει ο ΑΣ ΒΟΛΟΥ.

Η επένδυση έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί άμεσα στην περιοχή του Βελεστίνου (σε οικόπεδο εκτάσεως 40 στρεμμάτων) και όπως προαναφέρθηκε, από την ήδη συνταχθείσα μελέτη προκύπτει σημαντικός αριθμός νέων θέσεων εργασίας, οι οποίες σε πρώτη φάση θα ξεπεράσουν τις 80.

Σημειώνεται επίσης πως το τελευταίο διάστημα τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, ο κ. Νικήτας Πρίντζος συνάντησε πάρα πολλούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα συγκεκριμένα προϊόντα και είχε χρήσιμες και ουσιαστικές συζητήσεις.

Ορισμένοι εξ αυτών εξέφρασαν και το ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην επένδυση, γεγονός που συνηγορεί ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις μετά και την επίσκεψη του κ. Κοντού και του κ. Πρίντζου στη Σμύρνη. Εφόσον αυτό ευοδωθεί θα υπάρξει συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων μερών στον Βόλο, για να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Τέλος υπογραμμίζεται ότι σήμερα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, συνεχώς αυξανόμενο για την καλλιέργεια και μεταποίηση αρωματικών φυτών και βοτάνων, καθώς και για την τυποποίηση ξηρών καρπών και οσπρίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου