ΤΟΠΙΚΑ

Αρπαξε 2.500 ευρώ από 24χρονη για της …λύσει τα μάγια

αρπαξε-2-500-ευρώ-από-24χρονη-για-της-λύσει-426356

54χρονος Βολιώτης οικογενειάρχης άρπαξε 2.500 ευρώ από 24χρονη Βολιώτισσα

Απίστευτη απάτη σε βάρος 24χρονης Βολιώτισσας με πρόσχημα τον …εξορκισμό κακών πνευμάτων. 54χρονος Βολιώτης εκμεταλλεύτηκε την ευαίσθητη θέση της κοπέλας, λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε, και την έπεισε ότι της είχαν κάνει μάγια. Υποσχέθηκε λοιπόν να τη βοηθήσει και άρχισε να της αποσπά διάφορα χρηματικά ποσά για να εκδιώξει τα δαιμόνια. Στη συνέχεια άρχισε να την εκβιάζει, ότι αν μιλούσε η ζωή τους θα καταστρεφόταν…

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Η δράση του απατεώνα κράτησε ένα και πλέον χρόνο, όμως τα μάγια τα «έλυσε» τελικά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Η κοπέλα στέγνωσε οικονομικά. Δίνοντας ανά τακτά διαστήματα ποσά των 200 – 300 ευρώ για να αντιμετωπίσει το υποτιθέμενο πρόβλημά της, έφτασε να έχει πληρώσει τον απατεώνα με το συνολικό ποσό των 2.500 ευρώ. Όταν η 24χρονη βρέθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο, αποφάσισε να λύσει τη σιωπή της ζητώντας βοήθεια από τους αστυνομικούς.

Ο «εξορκιστής» των κακών πνευμάτων ήταν θέμα χρόνου να συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές. Αμέσως μετά την καταγγελία, οι αστυνομικοί όρισαν ραντεβού της κοπέλας με τον απατεώνα και χθες έπιασαν στη φάκα τον επιτήδειο να λαμβάνει σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα το ποσό των 150 ευρώ.

Τον κυρίευσαν… δαίμονες βλέποντας τους αστυνομικούς

Ο απατεώνας αποκαλύφτηκε ότι ήταν Βολιώτης οικογενειάρχης, μάλιστα ιδιωτικός υπάλληλος σε εργοστάσιο. Στο προκαθορισμένο ραντεβού εμφανίστηκε σε συγκεκριμένο σημείο στο κέντρο της πόλης με το αυτοκίνητό του, όπως έκανε πάντοτε σε κάθε συνάντηση με την 24χρονη. Περίμενε την κοπέλα στον δρόμο και δέχτηκε και πήρε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ωστόσο αντιλήφθηκε προσέγγιση αστυνομικού.

Πανικό και αναστάτωση έπιασε τότε τον «εξορκιστή», λες και εμφανίστηκαν κακά πνεύματα. Αποπειράθηκε να διαφύγει της σύλληψης, διακινδυνεύοντας ακόμη να παρασύρει με το αυτοκίνητό του τον αστυνομικό που του έκανε σήμα να σταματήσει.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να τον καταδιώκουν με δύο περιπολικά και τελικά τον ακινητοποίησαν σε απόσταση 300-400 μέτρων από το σημείο του ραντεβού στο κέντρο της πόλης. Ο 54χρονος φέρεται αρχικώς να ζήτησε συγνώμη για την πράξη του στους αστυνομικούς, στη συνέχεια όμως υποστήριξε ότι τα χρήματα που έλαβε ήταν οφειλόμενα, ισχυριζόμενος ότι είχε δανείσει χρήματα στην κοπέλα.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, η ιστορία της απάτης ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο. Ο απατεώνας γνώρισε την κοπέλα στον χώρο εργασίας της και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Ισχυρίστηκε λοιπόν στην 24χρονη ότι της είχαν κάνει μάγια και, υποστηρίζοντας ότι έχει ιδιαίτερες γνώσεις και δυνατότητες, είπε ότι θα τη βοηθούσε.

Η απελπισμένη κοπέλα «τυφλώθηκε» και τον πίστεψε. Ο 54χρονος δεν ντράπηκε να της ζητεί τα μεροκάματα που έβγαζε αποσπώντας από εκείνη διάφορα χρηματικά ποσά. Υποτίθεται, όπως έλεγε, ότι χρειαζόταν κάποια υλικά για να τα κάψει και να εξορκίσει τα δαιμόνια.

Ωστόσο, στην πορεία ο επιτήδειος άρχισε να απειλεί την κοπέλα ότι αν ποτέ μιλούσε για όσα συνέβαιναν, τότε η ζωή της θα καταστρεφόταν. Οι απειλές κατά της 24χρονης και της οικογένειάς της όσο περνούσε ο καιρός γινόταν όλο και πιο συχνές, με τον 54χρονο να ζητάει ακόμη περισσότερα χρήματα, στεγνώνοντας οικονομικά τη δύστυχη κοπέλα.

ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Ο ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ

Δεν αποκλείεται να …ξόρκιζε και άλλους στον Βόλο

Ο 54χρονος κρατείται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Βόλου. Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και απείθεια. Πάντως, θύματα του «εξορκιστή» των κακών πνευμάτων δεν αποκλείεται να έχουν πέσει και άλλοι Βολιώτες και να μη γνωρίζουν σήμερα την πλεκτάνη που έχει στηθεί σε βάρος τους. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ζητάει από οποιονδήποτε έχει βρεθεί σε αντίστοιχη θέση να λύσει τη σιωπή του και να καταγγείλει το περιστατικό.

Δυστυχώς, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης τα κρούσματα με τις απάτες έχουν αυξηθεί πανελλαδικά κατακόρυφα, με τους επιτήδειους να εφευρίσκουν διάφορα προσχήματα για να αρπάζουν τις οικονομίες ανυποψίαστων πολιτών, όπως το ίδιο συνέβη και με την περίπτωση της 24χρονης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου