ΤΟΠΙΚΑ

27 διακρίσεις μαθητών της Μαγνησίας στη Φυσική

27-διακρίσεις-μαθητών-της-μαγνησίας-στη-427208

Είκοσι επτά μαθητές, 20 από δημοτικά σχολεία και επτά από γενικά λύκεια της Μαγνησίας, διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Αριστοτέλης» 2017 Φυσικών (Δημοτικού) και Φυσικής (Γυμνασίου- Λυκείου), αντίστοιχα. Έλαβαν μέρος στον φετινό πανελλαδικό διαγωνισμό και κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετέχοντες συμμαθητές τους από όλη την Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα βραβεία για τους διακριθέντες των δημοτικών σχολείων, απονεμήθηκαν χθες στους μαθητές που διακρίθηκαν, λίγο πριν τα σχολεία κλείσουν για το καλοκαίρι.

Ανάμεσα στους διακριθέντες μαθητές των δημοτικών σχολείων η Αναστασία Μάμαλη που φοιτά στην Ε’ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, που σχεδόν σε κάθε διαγωνισμό Φυσικής «καμαρώνει» την επιτυχία ενός τουλάχιστον μαθητή του. Στο σχολείο φαίνεται να έχει δημιουργηθεί «παράδοση επιτυχιών» στο μάθημα της Φυσικής, λόγω και της συνεργασίας που υπάρχει με το 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού, όπου οι λιλιπούτειοι μαθητές παρακολουθούν εργαστήρια Φυσικής και κάνουν πειράματα στο χώρο του εργαστηρίου.

Οι διακριθέντες μαθητές των δημοτικών σχολείων φαίνεται ότι βάζουν τις βάσεις και για νέες μελλοντικές επιτυχίες στον χώρο των θετικών επιστημών, όπως άλλωστε φαίνεται από το «παρελθόν των επιτυχιών» των διακριθέντων στον φετινό διαγωνισμό μαθητών των λυκείων της Μαγνησίας.

Ο Νίκος Γαλανός, από το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου δεν είναι η πρώτη φορά που διακρίνεται. Έχει πρωτεύσει σε διαγωνισμούς μαθηματικών τόσο στην Ε’ όσο και στη ΣΤ’ τάξη του δημοτικού.

Στόχος του Αλέξανδρου Σταμούλου από το 1ο ΓΕΛ Βόλου, είναι να γίνει επιστήμονας. Άρχισε ήδη από την ηλικία των 6 ετών να κάνει τα δικά του πειράματα στο σπίτι, δείχνοντας την κλίση που έχει. Από το δημοτικό λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς μαθηματικών, πάντα με διακρίσεις, και στη Φυσική διακρίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Λάτρης των θετικών επιστημών δηλώνει ο Γιώργος Γκρίνιας από το 6ο ΓΕΛ Βόλου, που και πέρυσι διακρίθηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής.

Διακρίσεις στα μαθηματικά από τη Β’ Γυμνασίου και κάθε χρονιά, στη Χημεία πέρυσι και φέτος, και για δεύτερη φορά τώρα στη Φυσική αριθμεί ο Ευστάθιος Ηλιάκης από το Γενικό Λύκειο Αλμυρού.

Ιστορικό… διακρίσεων στα μαθηματικά και για το μαθητή του 5ου Γενικού Λυκείου Βόλου Απόστολο Τσορβαντζή, που είπε φέτος να δοκιμάσει τις επιδόσεις του στη Φυσική και διακρίθηκε.

Μία ακόμη διάκριση προσθέτει στο ενεργητικό του ο Γιάννης Χασιώτης από το 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου, που έχει επίσης βραβεία από έναν ακόμη διαγωνισμό Φυσικής καθώς και σε διαγωνισμό μαθηματικών.

Έχει κλίση στις θετικές επιστήμες και απαριθμεί διακρίσεις ο Διονύσης Τοτσίλα από το 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου, που και φέτος διακρίθηκε στη Φυσική.

Αναλυτικά οι διακριθέντες μαθητές:

Από την Ε’ Δημοτικού, 1ο βραβείο αριστείας παίρνουν οι:

Αποστολία Ξυνού από το 2ο Βαρνάλειο Δ.Σ. Ν. Αγχιάλου

Αθανάσιος Παγουρτζής από το 1ο Δ.Σ. Βόλου

Ελευθέριος Νικηφόρος από το 10ο Δ.Σ. Βόλου

2ο βραβείο αριστείας παίρνουν οι:

Δημήτρης Νάστας από το 6ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας

Αναστασία Μάμαλη από το 4ο Δ.Σ. Αλμυρού

Μαρία Αλεξίου από το Δ.Σ. Αλοννήσου

Εύφημο μνεία έλαβαν οι μαθητές της ε’ δημοτικού:

Αθανασία Κακαλή από το 27ο Δ.Σ. Βόλου

Εμμανουήλ Ραβιόλος- Λεντούδης από το 6ο Δ.Σ. Βόλου

Ιωάννα Μπουγά από τον Αγ. Ιωσήφ Βόλου

Κωνσταντίνος Αναστασίου από το 27ο Δ.Σ. Βόλου

Κερασία Καμινάρη από το 6ο Δ.Σ. Βόλου

Χαραλαμπία Στόλα από το 2ο Βαρνάλειο Δ.Σ. Ν. Αγχιάλου

Ευμορφία- Παναγιώτα Καλογήρου από το 4ο Δ.Σ. Αλμυρού

Νίκος Σταμέλος από το 13ο Δ.Σ. Βόλου και

Κατερίνα Κοροκοντάκη από το 6ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας

Από τη στ’ δημοτικού, 3ο βραβείο αριστείας πήρε ο Βασίλης Μηλαράς από το 6ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας

Εύφημο μνεία πήραν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης Δημοτικού:

Ιωάννα Βασίλη από το 3ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας

Γιάννης Κουκοβίνος από το 13ο Δ.Σ. Βόλου

Ιουλία- Βασιλεία Στάμου από το 10ο Δ.Σ. Βόλου

Χρήστος Τρικαλίτης από το 3ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας

Από την Α’ Λυκείου εύφημο μνεία έλαβαν οι μαθητές:

Νικόλαος Γαλανός από το 1ο ΓΕΛ Βόλου και

Αλέξανδρος Σταμούλγης από το 1ο ΓΕΛ Βόλου.

Από τη Β’ Λυκείου, 1ο βραβείο αριστείας έλαβε ο μαθητής Γιώργος Γκρίνιας από το 6ο ΓΕΛ Βόλου

3ο βραβείο αριστείας έλαβαν οι μαθητές της Β’ Λυκείου:

Ευστάθιος Ηλιάκης από το ΓΕΛ Αλμυρού

Απόστολος Τσορβαντζής από το 5ο ΓΕΛ Βόλου

Γιάννης Χασιώτης από το 3ο ΓΕΛ Βόλου

Εύφημο μνεία έλαβε ο μαθητής της Β’ Λυκείου, Διονύσης Τοτσίλα από το 5ο ΓΕΛ Βόλου

(Στη φωτό, από πάνω και αριστερά: Αναστασία Μάμαλη, Γιώργος Γκρίνιας, Στάθης Ηλιάκης, Αλέξανδρος Σταμούλoς, Απόστολος Τσορβαντζής, Νίκος Γαλανός, Γιάννης Χασιώτης, Διονύσης Τοτσίλα)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου