ΤΟΠΙΚΑ

Δώρο ζωής σε 58χρονη Βολιώτισσα

δώρο-ζωής-σε-58χρονη-βολιώτισσα-454164

Δώρο ζωής σε 58χρονη Βολιώτισσα νεφροπαθή έκαναν με την απόφασή τους να δωρίσουν τα όργανά του, οι οικείοι 48χρονου.

Η 58χρονη μετά τη γενναία απόφαση των γονιών του 48χρονου υποβλήθηκε χθες σε μεταμόσχευση νεφρού στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς η μετεγχειρητική της πορεία είναι πολύ ικανοποιητική, καθώς ο νεφρός άρχισε ήδη να αιματώνεται.

Πρόκειται για την πρώτη μεταμόσχευση που γίνεται σε νεφροπαθή στη Μαγνησία από πτωματικό δότη, γεγονός που σχολίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας, κ. Γιαννάκος, ο οποίος παράλληλα μετέφερε και την χαρά και ανακούφιση της οικογένειας της 58χρονης για το «δώρο Θεού» -όπως χαρακτηριστικά είπε – που της έγινε καθώς ταλαιπωρούνταν επί 10 χρόνια με αιμοκαθάρσεις.

Ο 48χρονος δότης νοσηλεύονταν κλινικά νεκρός στο Τζάνειο Νοσοκομείο μετά από εγκεφαλική αιμορραγία καιεκτός από τον νεφρό που έλαβε η 58χρονη Βολιώτισσα, με τον θάνατό του έδωσε ζωή σε άλλους δύο συνανθρώπους μας, που περιμένουν το «δώρο Ζωής». Ηδη στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης έγινε η μεταμόσχευση του δεύτερου νεφρού και σήμερα αναμένεται να γίνει και η μεταμόσχευση του συκωτιού.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Γιαννάκος στο taxydromos.gr, πριν έναν μήνα είχε γίνει και μία ακόμη μεταμόσχευση νεφρού σε Βολιώτη, το οποίο δώρισε η μητέρα του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου