ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότερες από 50 προσλήψεις

περισσότερες-από-50-προσλήψεις-492335

Νέες προοπτικές ανοίγονται για δεκάδες νέους στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας από την κατασκευή και ολοκλήρωση των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) καθώς θα δημιουργηθούν περισσότερες από 50 θέσεις εργασίας.

Το έργο έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται από τα τέλη Ιουλίου περίπου και η ολοκλήρωσή του αναμένεται να γίνει μετά από ένα χρόνο σχεδόν σύμφωνα με τους υπολογισμούς τής «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

Εφόσον ολοκληρωθούν οι χωματουργικές εργασίες, δουλειά θα αναλάβουν οι ανάδοχοι κατασκευής του έργου. Πρόκειται για τις εταιρίες Aegean και Vivartia οι οποίες και θα προχωρήσουν στις κτηριακές εγκαταστάσεις.

Τα ΣΕΑ θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν με γνωστές μεγάλες αλυσίδες στα πρότυπα άλλων μεγάλων σταθμών εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών που βρίσκονται κατά μήκος της Εθνικής Οδού, όπως είναι ο Σείριος και ο Κορινός.

Μάλιστα όπως λένε πληροφορίες στα ΣΕΑ Δρυμώνας θα λειτουργήσουν αλυσίδες εστίασης όπως τα Goody’s και τα Flocafe και άλλες επιχειρήσεις, ενώ το βενζινάδικο και το βουλκανιζατέρ που υπάρχουν σε όλους τους Σταθμούς θα λειτουργήσει η εταιρία πετρελαιοειδών που αποτελεί και τη μία εκ των δύο ανάδοχων εταιριών. Η ίδια εταιρία θα λειτουργήσει και το mini market.

Οπως είναι γνωστό ο Σταθμός θα λειτουργεί και από τις δύο πλευρές του δρόμου, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων περίπου τον Ιούνιο του 2011 θα είναι έτοιμος να τεθεί σε λειτουργία.

Αυτό που πρέπει να αναφερθεί εδώ είναι ότι από τη λειτουργία των ΣΕΑ θα δημιουργηθούν περισσότερες από 50 θέσεις εργασίας, ενώ σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις τής «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» από την πρώτη στιγμή οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν από άτομα που είναι από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής ή γενικά της Μαγνησίας.


Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος

Και ενώ οι εργασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στα ΣΕΑ, το έργο από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε καθυστερημένα και με προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα υπήρξαν καταγγελίες για χρήση επικίνδυνων μπάζων από τον ανάδοχο εργολάβο και μάλιστα οι καταγγελίες αφορούσαν στο γεγονός ότι αντί για κοινά μπάζα ο ανάδοχος χρησιμοποιεί κατάλοιπα από τους φούρνους της Χαλυβουργίας, δηλαδή πρόκειται για κατάλοιπα που προκύπτουν από την επεξεργασία του σιδήρου, υλικά που πιθανόν προκαλούν ρύπανση στο υπέδαφος της περιοχής.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος προχώρησε στη λήψη δειγμάτων και αναμένονται τα αποτελέσματα από το Δημόκριτο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου