ΤΟΠΙΚΑ

Να μπει τέλος στον εμπαιγμό για το Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου

να-μπει-τέλος-στον-εμπαιγμό-για-το-δικα-456065

Για τις καθυστερήσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Βόλο κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας κ.Χρήστος Μπουκώρος, μετά την παραίτηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Εμπαιγμό από το Υπουργείο Δικαιοσύνης καταγγέλλει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου σχετικά με το θέμα της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Βόλο. Τροχοπέδη στην επίλυση του ζητήματος αποτελεί το γεγονός, ότι το Υπουργείο θέτει ως προϋπόθεση για την ανέγερση του Μεγάρου, την ανεύρεση οικοπέδου σε κεντρικό σημείο της πόλης, κάτι που φαντάζει αδύνατο, όχι μόνο για το Βόλο αλλά και για κάθε μεγάλο αστικό κέντρο.

Οι τοπικοί φορείς συνδράμουν στην προσπάθεια εύρεσης οικοπέδου, προτείνοντας και μάλιστα δωρεάν τρία οικόπεδα , αλλά όταν η συζήτηση φτάνει στο επίμαχο σημείο της λήψης απόφασης από την επιτροπή για την έναρξη του έργου νέες προϋποθέσεις δημιουργούν νέα εμπόδια. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την επίλυση του προβλήματος.

Το θέμα, όμως, της λειτουργικής και της κτιριακής ανεπάρκειας του υπάρχοντος κτιρίου, είναι έντονο στην καθημερινότητα των εργασιών όλων των παραγόντων της δικαιοσύνης και δυσκολεύει την ομαλή κι απρόσκοπτη εργασία τους.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποιά είναι η πραγματική πολιτική βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου;

Ποιές είναι οι μέχρι σήμερα προτάσεις και ποιές οι ενέργειες της άτυπης επιτροπής που συστάθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για το συγκεκριμένο θέμα;

Γιατί οι τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου θέτουν νέα ζητήματα , όπως η εύρεση οικοπέδου στο κέντρο του Βόλου, τα οποία ουδέποτε μέχρι σήμερα είχαν τεθεί και με συνακόλουθο αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση;», καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου