ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς άδεια το κοιμητήριο Κούκος

χωρίς-άδεια-το-κοιμητήριο-κούκος-456521

Χωρίς άδεια από την ημέρα που άνοιξε και λειτούργησε παραμένει το κοιμητήριο «Κούκος» του ενιαίου πλέον Δήμου Βόλου. Το κοιμητήριο λειτουργεί χωρίς άδεια επί σειρά ετών, κατήγγειλε στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων Χρήστος Στεφόπουλος.

Αφορμή για το θέμα αποτέλεσε ερώτηση που κατέθεσε η παράταξη της Επιλογής Ευθύνης για τη λειτουργία αποτεφρωτηρίου στον Βόλο. «Για να κάνουμε αποτεφρωτήριο, πρέπει το κοιμητήριο να έχει άδεια. Εδώ το κοιμητήριο λειτουργεί τόσα χρόνια χωρίς άδεια. Επί σειρά ετών εσείς, ως πρώην δημοτική αρχή δεν κάνατε καμία προσπάθεια να βγάλετε άδεια για τη λειτουργία του Κούκου. Τίποτα δεν κάνατε. Και με ρωτάτε τι θα γίνει», είπε σε αυστηρό ύφος ο κ. Στεφόπουλος.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «τώρα συντάσσεται περιβαλλοντική μελέτη για να εκδοθεί στη συνέχεια η άδεια του κοιμητηρίου».

Κόντρα για τέλη Ν. Αγχιάλου

Οι τόνοι της συνεδρίασης ανέβηκαν με αφορμή ερώτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Θεολόγου Διαμαντένια για τα υψηλά τέλη ταφής και μάλιστα αναδρομικά που καλούνται να πληρώσουν οι κάτοικοι της Ν. Αγχιάλου.

«Τους Αγχιαλίτες χρέωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή. Ψηφίσανε αύξηση των τελών ταφής, δεν τα εισπράξανε, αντιθέτως το 2014 πήρανε μια κατάπτυστη απόφαση μείωσης των τελών μόνο για την Αγχίαλο κατά 50% και τώρα έρχονται οι υπηρεσίες και ζητάνε αυτά που ψήφισαν άλλοι. Εσείς πού ήσασταν τόσα χρόνια που κοροϊδεύανε τους πολίτες; Γιατί δεν κάνατε μια ένσταση στην Αποκεντρωμένη;», είπε ο κ. Στεφόπουλος.

«Εγώ και τότε είχα διαμαρτυρηθεί και τώρα διαμαρτύρομαι. Μόνο που ήμουν στη μειοψηφία. Το ζήτημα είναι ότι σήμερα, οι παροχές είναι μηδενικές στο νεκροταφείο, σε επίπεδο φύλαξης και καθαριότητας», απάντησε ο κ. Διαμαντένιας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου