ΤΟΠΙΚΑ

Δύο τουλάχιστον οι δράστες της κλοπής στο Νοσοκομείο Βόλου

δύο-τουλάχιστον-οι-δράστες-της-κλοπής-457522

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών της κλοπής δύο γαστροσκοπίων αξίας 30.000 ευρώ από το γαστρεντερολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου Βόλου, χθες στις 2 το μεσημέρι. Η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση ενώ γίνεται καταγραφή και όλων των μηχανημάτων των δύο ιατρείων.

O διοικητής του Νοσοκομείου Ματθαίος Δραμητινός

Η κλοπή, όπως ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Ματθαίος Δραμητινός, η κλοπή έγινε αντιληπτή όταν γιατρός ακτινολόγος μπήκε στο γαστρεντερολογικό ιατρείο και είδε ένα άτομο να σπάει το τζάμι παραθύρου του ιατρείου και να φεύγει τρέχοντας προς την έξοδο της αιμοδοσίας. Ο ακτινολόγος φώναξε security, security.. αλλά τελικά ο δράστης κατάφερε να διαφύγει. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι άνδρες της ασφάλειας, ο ένας δράστης είχε μαζί του σακβουαγιάζ με το οποίο μετέφερε τα ιατρικά εργαλεία που πρόλαβε να αφαιρέσει ενώ είχε και συνεργό που τον περίμενε σε κοντινή απόσταση. Τον συνεργό είχε εντοπίσει, από ότι αντιλήφθηκε εκ των υστέρων, ένας από τους άνδρες ασφάλειας στο ισόγειο του Νοσοκομείου σε διάδρομο που είχε εικόνα του τι γινόταν και προς τα γαστρεντερολογικά ιατρεία, την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Τον ρώτησε τι περιμένει και αν χρειάζεται βοήθεια και εκείνος του απάντησε στα αγγλικά ότι περιμένει γιατρό. Τις περιγραφές των δύο ανδρών έχουν ήδη δώσει στην αστυνομία.

Το παράθυρο του γαστρεντερολογικού ιατρείου από όπου έφυγε ο δράστης

Ερωτηθείς για τα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο του Βόλου, ο κ. Δραμητινός ανέφερε ότι εξυπηρετείται από μία εταιρεία σεκιούριτι με τρία άτομα ανά βάρδια και δύο μόνιμους υπαλλήλους του Νοσοκομείου. Παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα, μετά και τα κρούσματα κλοπών πορτοφολιών ασθενών αλλά και επισκεπτών, τις δολιοφθορές σε αυτοκίνητα γιατρών και προσωπικού στο υπόγειο του Νοσοκομείου και επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια να επιλυθούν.

Το γαστρεντερολογικό ιατρείο από το οποίο αφαίρεσαν τα δύο γαστροσκόπια

Θέμα ασφάλειας έθεσε και ο Ν. Χαυτούρας, πρόεδρος της Ένωσης γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας και τόνισε ότι στην ουσία το Νοσοκομείο είναι αφύλακτο και γι αυτό φταίει η υποχρηματοδότηση του ιδρύματος.
Στο μεταξύ παρόμοιες κλοπές ιατρομηχανολογικού υλικού έγιναν το ίδιο διάστημα στο Πανεπιστημίακό Νοσοκομείο της Λάρισας και το Νοσοκομείο της Λαμίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου