ΤΟΠΙΚΑ

Στόχος να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς κενά

στόχος-να-λειτουργήσουν-τα-σχολεία-χω-490683

Τα καθήκοντά του ανέλαβε επίσημα χθες ο νέος Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Δοδοντσάκης. Ο Διευθυντής έχει βάλει στόχο να λειτουργήσουν ομαλά όλα τα σχολεία του νομού τη νέα σχολική χρονιά, η οποία παρουσιάζει έντονες δυσκολίες.

Στο γραφείο του στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας βρέθηκε χθες ο νέος Διευθυντής κ. Γιώργος Δοδοντσάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για τα εκπαιδευτικά ζητήματα που αφορούν στο νομό από τον απερχόμενο Διευθυντή κ. Δημήτρη Παταβάλη.
Τα μέλη του ΠΥΣΠΕ αλλά και εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Μαγνησίας επισκέφθηκαν τον νέο Διευθυντή προκειμένου να τον γνωρίσουν αλλά και να ξεκινήσουν τη συνεργασία τους για τη νέα σχολική χρονιά.
Μιλώντας για τον βασικό του στόχο στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Δοδοντσάκης επεσήμανε: «Εργαζόμαστε όλοι για να λυθούν όλα τα πρακτικά και τεχνικά προβλήματα της εκπαίδευσης του Νομού, που σημαίνει να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών έγκαιρα, έτσι ώστε από την 1η Σεπτεμβρίου να βρίσκονται όλοι οι καθηγητές στις θέσεις τους και τα βιβλία σε όλα τα σχολεία».
Ο νέος Διευθυντής αναφέρθηκε και στην ομολογουμένως δύσκολη σχολική χρονιά που έρχεται μετά το πλήθος των συνταξιοδοτήσεων και τους μειωμένους διορισμούς.
«Η εικόνα που έχω μέχρι τώρα από τη συνεργασία με τους συναδέλφους στη Διεύθυνση είναι ότι όντως υπάρχουν κενά λόγω συνταξιοδοτήσεων, τα οποία μπορούν να καλυφθούν, αρκεί έγκαιρα να τα γνωστοποιήσουμε εμείς στην Περιφέρεια κι εκείνη με τη σειρά της στο Υπουργείο για να γίνει η κάλυψη των κενών θέσεων», σημείωσε ο κ. Δοδοντσάκης.
Ο ίδιος όμως εκτός από τους άμεσους στόχους έχει θέσει και μακροπρόθεσμους που αφορούν γενικά στην εκπαίδευση και τη μόρφωση των μαθητών.
«Στόχοι η καλή λειτουργία όλων των σχολείων κατά τη διάρκεια της νέας σχολική χρονιάς, η οποία προϋποθέτει τους καθηγητές, τα βιβλία και τα εποπτικά μέσα έγκαιρα στη θέση τους. Αλλά η καλή λειτουργία να έχει αποτέλεσμα στην εκπαίδευση των παιδιών. Το αποτέλεσμα αυτό δεν μετράει μόνο στις επιδόσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αλλά θα πρέπει η εκπαίδευση να πάρει ένα πιο ευρύ χαρακτήρα. Θα πρέπει να στοχεύουμε στη μόρφωση των παιδιών. Το σχολείο πρέπει να είναι πηγή μόρφωσης και όχι να είναι ένα σχολείο που μεταδίδει στεγνές γνώσεις στις οποίες θα ανταποκρίνεται ο μαθητής σε μια δεδομένη στιγμή», υπογράμμισε ο Διευθυντής.
Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί πως ο ίδιος διετέλεσε σχολικός σύμβουλος φιλολόγων στο Ν. Τρικάλων για τρία χρόνια, ενώ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και ευχαριστημένος για τη νέα του θέση στη Μαγνησία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου