ΤΟΠΙΚΑ

Επίσχεση εργασίας στα Σφαγεία Βόλου

επίσχεση-εργασίας-στα-σφαγεία-βόλου-493093

Προσωρινό… λουκέτο μπήκε από χθες Δευτέρα στα Σφαγεία Βόλου, δημιουργώντας νέα προβλήματα στους κτηνοτρόφους. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, καθώς εδώ και τρεις μήνες είναι απλήρωτοι, ενώ δεν τους έχει καταβληθεί και το επίδομα αδείας.

Τρεις μήνες έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος οι πέντε εργαζόμενοι αορίστου χρόνου στα Σφαγεία Βόλου, ενώ ακόμα δεν έχουν λάβει το επίδομα αδείας. Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο με αποτέλεσμα από χθες Δευτέρα να έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, καθώς όπως αναφέρουν δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις καθημερινές ανάγκες και υποχρεώσεις τους.

Την ίδια στιγμή η διοίκηση των Σφαγείων κάνει απέλπιδες προσπάθειες να δώσει λύση στο πρόβλημα και να βρει τα χρήματα που οφείλονται στους υπαλλήλους, ώστε να λάβουν επιτέλους τα δεδουλευμένα τους και να επανέλθουν στις θέσεις τους.

Οπως αναφέρει το μέλος της διοίκησης Αχιλλέας Αϊβαζόγλου «πράγματι υπάρχει αδυναμία από πλευράς της διοίκησης να καταβάλλει τα οφειλόμενα στους πέντε αυτούς υπαλλήλους αορίστου χρόνου, ωστόσο είμαστε σε αναζήτηση λύσης για το θέμα και ειδικά ο πρόεδρος κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να ομαλοποιηθεί άμεσα η κατάσταση».

Ο κ. Αϊβαζόγλου μάλιστα διαβεβαίωσε ότι μέσα στις επόμενες δύο – τρεις ημέρες κατά πάσα πιθανότητα η διοίκηση θα έχει βρει λύση, καθώς «κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες για να πληρωθούν οι υπάλληλοι».

Εν τω μεταξύ των κλείσιμο των Σφαγείων του Βόλου έδωσε ακόμα ένα χτύπημα στον κτηνοτροφικό κόσμο, καθώς εκτός λειτουργίας εδώ και μικρό χρονικό διάστημα βρίσκονται και τα Σφαγεία Αλμυρού με αποτέλεσμα από χθες Δευτέρα να μην υπάρχουν Σφαγεία σε λειτουργία στη Μαγνησία.

«Πού θα σφάξουμε; Πού θα πάνε τα ζώα; Πώς θα κάνουν τη δουλειά τους οι κρεοπώλες;» αναρωτιέται ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Μαγνησίας, ο οποίος χθες πήγε στα Σφαγεία και βρήκε τις πόρτες κλειστές.

«Μου είπαν οι άνθρωποι ότι σταμάτησαν να δουλεύουν, γιατί δεν έχουν να φάνε και κάποια στιγμή πρέπει να το καταλάβουν και να τους πληρώσουν. Με το δίκιο τους και αυτοί, αλλά εμείς τι θα κάνουμε; Πληρώνουμε εντέλει τα προβλήματα όλων», λέει ιδιαίτερα εκνευρισμένος ο κ. Γεωργαλούσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου