ΤΟΠΙΚΑ

«Πονοκέφαλος» η λαθροϋδροληψία

πονοκέφαλος-η-λαθροϋδροληψία-851206

Μολονότι τόσο το περυσινό, όσο και το φετινό καλοκαίρι, δεν είπαμε το νερό… νεράκι στη Μείζονα Περιοχή Βόλου, αφού τα μηχανήματα αντίστροφης όσμωσης ενίσχυσαν σημαντικά το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ με τις επιπλέον ποσότητες για να καλύψουν την αυξημένη κατανάλωση νερού που παρατηρείται τους θερινούς μήνες, το πρόβλημα της λαθροϋδροληψίας συνεχίζει να αποτελεί ένα διαρκή «πονοκέφαλο» για τη Διαδημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλου, καθώς κάθε μήνα είναι δεκάδες οι περιπτώσεις εκείνες των καταναλωτών που η ΔΕΥΑΜΒ τούς διακόπτει την παροχή, αφού οι συγκεκριμένοι καταναλωτές αποσφραγίζουν τους μετρητές που είχαν προηγουμένως σφραγιστεί από συνεργεία της Επιχείρησης λόγω οφειλών και με τον τρόπο αυτό συνεχίζουν να υδροδοτούν, παράνομα φυσικά, είτε τα σπίτια τους είτε τις επιχειρήσεις τους.
Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ τον περασμένο Ιούνιο υπήρξαν 109 καταναλωτές που τα συνεργεία της Διαδημοτικής Επιχείρησης προχώρησαν στη διακοπή της σύνδεσης και την αφαίρεση του μετρητή τους.
Εκτός όμως από την αφαίρεση των μετρητών και τη διακοπή της σύνδεσης εκατοντάδες είναι κάθε μήνα και οι διακοπές στις οποίες προχωρούν τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν να κάνουν με τη μη πληρωμή των λογαριασμών νερού.
Χαρακτηριστικά σημειώνεται πως τον περασμένο Ιούνιο οι διακοπές ήταν 461 σε ισάριθμους καταναλωτές, ενώ υπήρχαν 109 περιπτώσεις, που, όπως προαναφέρθηκε, είχαμε αφαίρεση του ρολογιού και διακοπή του δικτύου, καθώς σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις είχαμε ισάριθμες περιπτώσεις λαθροϋδροληψίας. Οι αντίστοιχοι αριθμοί για το 2009 ήταν 532 και 46 αντίστοιχα.
Σημειώνεται πως στις περιπτώσεις λαθροϋδροληψίας επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 5πλάσιο των κυβικών που καταναλώθηκαν, ενώ και η επανατοποθέτηση του ρολογιού κοστίζει περίπου 23 ευρώ. Όταν η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης διακόπτει το «ρολόι» του καταναλωτή λόγω οφειλών, τότε ο καταναλωτής δεν επιβαρύνεται με πρόστιμα εκτός από το τέλος επανασύνδεσης που είναι 12 ευρώ περίπου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου