ΤΟΠΙΚΑ

Αγ. Κωνσταντίνος – Β. Σποράδες 7 ώρες ταξίδι!

αγ-κωνσταντίνος-β-σποράδες-7-ώρες-ταξ-440788

Ούτε μία ούτε δύο αλλά επτά ολόκληρες ώρες ταξίδευαν το Σάββατο οι 215 επιβάτες του SpeedCat 1 από τον Άγιο Κωνσταντίνο για να φτάσουν στις Βόρειες Σποράδες. Μια βλάβη στο ταχύπλοο το κατέστησε ακατάλληλο να συνεχίσει το ταξίδι.

Τίποτα από ό,τι τους συνέβη το Σάββατο το πρωί δεν φαντάζονταν ότι θα πάθαιναν οι 215 τουρίστες. Πιο συγκεκριμένα στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου επιβιβάστηκαν από τον Άγιο Κωνσταντίνο στο ταχύπλοο

SpeedCat 1 με προορισμό τα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων.

Λίγο αφότου το SpeedCat 1 ξεκίνησε τη διαδρομή διαπιστώθηκε πρόβλημα – βλάβη στη δεξιά μηχανή του με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί στα Λιχαδονήσια. Οι υπεύθυνοι όμως αποφάσισαν να επιστρέψει άμεσα στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου το ταχύπλοο με μικρή ταχύτητα, ώστε να μπορέσουν να προωθηθούν οι επιβάτες σε άλλο πλοίο.

Τελικά οι επιβάτες του επιβιβάσθηκαν στο «Εξπρές Πήγασος», το οποίο και αναχωρούσε από το λιμάνι στις 12.30, με αποτέλεσμα να καταλήξουν να φτάσουν στις Βόρειες Σποράδες τελικά μετά από επτά ώρες!

Οπως δήλωσε ο λιμενάρχης Αγ. Κωνσταντίνου κ. Σγάγιας, ήταν απαραίτητο να απαγορευτεί ο απόπλους στο SpeedCat 1 μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να βρεθεί μια άλλη λύση για το ταξίδι των 215 ατόμων που περίμεναν να αναχωρήσουν για τις Βόρειες Σποράδες.

Τελικά οι ταλαιπωρημένοι επιβάτες, που κανονικά θα έφταναν στη Σκιάθο στις 11:30, έφτασαν στο νησί γύρω στις 4 το μεσημέρι, ενώ στις 5.05 το απόγευμα ήταν στο νησί της Σκοπέλου και μετά από 35 λεπτά έφτασαν και οι τελευταίοι στην Αλόννησο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου