ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνές συνέδριο στον Βόλο

διεθνές-συνέδριο-στον-βόλο-461346

Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Museums & Individuals with Visual Impairments-Bridging the Gap» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με επιστημονικό υπεύθυνο τον αν. καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Βασίλη Αργυρόπουλο, πραγματοποιείται στον Βόλο.

Το συνέδριο φιλοξενείται στο Αμφιθέατρο «Κορδάτος» στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου (Αργοναυτών και Φιλελλήνων), σήμερα και αύριο 18 – 19 Μαΐου, και ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί.

Η έναρξη του συνεδρίου έγινε με χαιρετισμούς από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Πετράκο Γεώργιο και από τον επιστημονικό υπεύθυνο του έργου Βασίλειο Αργυρόπουλο.

Στη συνέχεια ακλούθησαν ομιλίες από προσκεκλημένους καθηγητές πανεπιστημίων του εξωτερικού με πλούσιο ερευνητικό έργο πάνω στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, ερευνητές που συμμετέχουν στο παρόν πρόγραμμα και επαγγελματίες από μουσεία και χώρους πολιτισμού.

Στόχος του συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν και να συζητηθούν τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου Project σε ένα ευρύτερο πλαίσιο σύγκλισης προσπαθειών και συνεργειών στην κατεύθυνση της πλήρους πρόσβασης ατόμων με αναπηρία όρασης, σε κέντρα πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως είναι τα μουσεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου