ΤΟΠΙΚΑ

Καλέσματα από πρωτοβάθμια σωματεία για το απεργιακό μπλακ άουτ της Τετάρτης

καλέσματα-από-πρωτοβάθμια-σωματεία-γ-463695

«Συμπληρωματικό 4 μνημόνιο έρχεται να προστεθεί στις υπέρ φορτωμένες πλάτες ενος λαού που χρόνια τώρα ακούει πως θα υπάρξουν αντίμετρα, πως τελειώνουν οι δυσκολίες και πως έτσι θα ερθει η . Μας βλέπουν σαν το γάιδαρο του Χότζα και δεν θα σταματήσουν αν εμείς δεν τους σταματήσουμε. Δεν υπαρχουν δικαιολογίες ο καθένας μας είναι υπόλογος απέναντι στον εαυτό του αλλά και απέναντι στη νέα γενιά ,στα παιδιά μας» υπογραμμίζει το σωματείο υγειονομικού προσωπικού Ν. Μαγνησίας που καλεί στη συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας στις 10 το πρωί την Τετάρτη, ημέρα της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας.

«Θύμα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης και ο Κλάδος μας. Οι απάνθρωπες Μεσαιωνικές συνθήκες δουλειάς, οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες, ο οικονομικός και ασφαλιστικός στραγγαλισμός μας, η απαξίωση της ίδιας της ανθρώπινης υπόστασής μας, αποτυπώνουν την «μαύρη αλήθεια», που τη ζούμε όλοι μας.Παλεύουμε για την υπογραφή των Κλαδικών μας Συμβάσεων και την προστασία μας από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες» υπογραμμίζει από την πλευρά του το σωματείο επισιτισμού και τουρισμού που επίσης θα δώσει το παρόν στην Πλ. Ελευθερίας ενώ η Ενωση Χειριστών αναφέρει ««Πρέπει να απαντήσουμε στη νέα μνημονιακή συμφωνία Κυβέρνησης – Δανειστών, με την οποία ξαναφορτώνουν στις πλάτες μας νέα, σκληρότερα μέτρα, και καινούργια χαράτσια, δίχως ίχνος ντροπής. Ο εργασιακός μεσαίωνας που μας φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρέπει να περάσει».

Τέλος ο σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας καλεί τα μέλη του στη συγκέντρωση της Πλ. Πανεπιστημίου στις 10 το πρωί μεθαύριο αλλά και στις 7 το απόγευμα την Πέμπτη, αναφέροντας μεταξύ άλλων :
«Τώρα με τα νέα θανατηφόρα αντισυνταξιουχικά – αντιλαϊκά μέτρα έρχονται να μας ισοπεδώσουν. Φορτώνονται στα προηγούμενα μέτρα που μέχρι σήμερα έχουν κατακρεουργήσει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μας, έχουν αφαιρέσει τα δώρα μας, εξαφάνισαν το ΕΚΑΣ. Να προασπίσουμε τη ζωή μας και τις ζωές των παιδιών μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου