ΤΟΠΙΚΑ

Αντί για κλάδεμα έκαναν κανονική …αποψίλωση!

αντί-για-κλάδεμα-έκαναν-κανονική-απο-851206

Ενταση προκλήθηκε την Παρασκευή το πρωί στην οδό Πλαστήρα στον Άναυρο μεταξύ δημοτών και συνεργείου μεταφορών το οποίο στάλθηκε από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας προκειμένου να κόψει κλαδιά, αλλά τελικά και κατακρεούργησε όλα τα δέντρα κατά μήκος της οδού.
Η «αποψίλωση» του δρόμου έγινε για να διευκολυνθεί η στάθμευση των λεωφορείων σήμερα, προκειμένου να παραλαμβάνουν πιστούς για το πανηγύρι του Αγ. Λαυρεντίου, αλλά χωρίς την άδεια του Δήμο Βόλου και του αρμόδιου αντιδημάρχου που έκπληκτος δήλωσε ότι από Δευτέρα θα ασχοληθεί με το ζήτημα

Αναυδοι έμειναν οι κάτοικοι της οδού Πλαστήρα μόλις εντόπισαν το συνεργείο, το οποίο είχε ξεκινήσει το… ριζικό κλάδεμα των δέντρων.
Κάποιοι από αυτούς, βλέποντας την καταστροφή που υπέστησαν πολλά δέντρα, βγήκαν από τα σπίτια τους και προσέγγισαν τους εργαζομένους, που συνέχιζαν απτόητοι το κλάδεμα.
Ρωτώντας τους εργαζομένους από ποιον είχαν λάβει εντολή για το κλάδεμα, πήραν δύο απαντήσεις. Το συνεργείο υπέπεσε σε αντιφάσεις, καθώς ισχυρίστηκε πως τους έστειλε η Νομαρχία και μετά ο Δήμος Βόλου. Μετά όμως από πιέσεις των κατοίκων οι εργαζόμενοι είπαν πως το Υπεραστικό ΚΤΕΛ τούς έδωσε την εντολή, μιας και για τις επόμενες ημέρες τα λεωφορεία του θα διασχίζουν το δρόμο και θα μετακινούν τους επιβάτες προς το μοναστήρι του Αγίου Αποστόλου του Νέου στον Άγιο Λαυρέντιο.
Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Γιάννη Κουρτίνα, ο οποίος ήδη είχε ενημερωθεί για το περιστατικό από τη Διεύθυνση Πρασίνου και το διευθυντή κ. Σκαρβέλη, ο οποίος επί τόπου βρέθηκε στην οδό Πλαστήρα.
Σύμφωνα με τον κ. Κουρτίνα ο Δήμος Βόλου δεν έδωσε ποτέ τέτοια άδεια, καθώς τα κλαδέματα των δέντρων γίνονται στο τέλος Σεπτεμβρίου, την περίοδο δηλαδή που ενδείκνυται και επιστημονικά.
«Είχαμε πληροφορίες πως το συνεργείο είχε εντολή από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας. Τη Δευτέρα θα εξετάσουμε το ζήτημα και θα προβούμε στις ανάλογες ενέργειες», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης, μιλώντας για το περιστατικό, παραδέχτηκε πως ο ίδιος έδωσε εντολή στο συνεργείο να κόψει τα κλαδιά.
«Η οδηγία που έδωσα ήταν να κοπεί ένα κλαδί το οποίο ήταν ξερό και σπασμένο και θα εμπόδιζε την κυκλοφορία των λεωφορείων κι άλλα δυο-τρία που ήταν στην ίδια κατάσταση. Σε επικοινωνία που είχα με το συνεργείο με διαβεβαίωσε πως οι οδηγίες εκτελέστηκαν ακριβώς», σημείωσε ο κ. Κολυνδρίνης, ο οποίος ενημερώθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το μέγεθος των εργασιών και εξεπλάγη από το αποτέλεσμα.
Από τη Δευτέρα πάντως θα εξεταστεί το ζήτημα και από τις δύο πλευρές, ενώ οι κάτοικοι επισημαίνουν πως θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση ουσιαστική, προκειμένου να γίνει πρόληψη σχετικά με τα δέντρα, τα οποία πολλές φορές αφήνονται στο έλεος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου