ΤΟΠΙΚΑ

Προς έγκριση η άδεια για το γκαράζ

προς-έγκριση-η-άδεια-για-το-γκαράζ-851206

Στην τελική ευθεία μπήκε η έκδοση της οικοδομικής άδειας για το γκαράζ της οδού Φιλελλήνων, καθώς χθες το πρωί οι μηχανικοί της κατασκευάστριας εταιρίας κατέθεσαν όλους τους φακέλους με όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη Νομαρχία στην Πολεοδομία του Δήμου Βόλου και πήραν τον αριθμό πρωτοκόλλου για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.
Μία οικοδομική άδεια που θα ανοίξει και τυπικά το δρόμο για τη ολοκλήρωση ενός έργου, που λόγω της θέσης του έχει προκαλέσει σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα στη γύρω περιοχή εξαιτίας της απαγόρευσης που υπάρχει για την κάθοδο των οχημάτων από την οδό Πολυμέρη στην οδό Δημητριάδος μέσω της οδού Φιλελλήνων, λόγω της παρουσίας του γερανού.
Από Δευτέρα οι υπηρεσίες θα αρχίσουν την εξέταση όλων των φακέλων προκειμένου να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η έκδοση της οικοδομικής αδείας, τόνισε χθες ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Δανηλόπουλος, που σημείωσε ότι αν περάσει έγκαιρα ο φάκελος και από την Επιτροπή Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου της Νομαρχίας (σ.σ. Από την έγκριση της ΕΠΑΕ περνούν όλες οι οικοδομές που είναι σε κεντρικούς δρόμους μέτρων που γειτνιάζουν με τη θάλασσα), τότε σε σύντομο χρονικό διάστημα η τροποποιημένη οικοδομική άδεια για το γκαράζ της οδού Φιλελλήνων θα είναι γεγονός. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της αναδόχου εταιρίας κ. Θανάσης Λεμονιάς σημειώνει ότι αν εκδοθεί η οικοδομική άδεια μέσα στον Αύγουστο, στόχος του είναι να έχει ολοκληρωθεί το νέο δημοτικό γκαράζ μέχρι τα τέλη του χρόνου. Όσον αφορά στο γερανό που βρίσκεται σήμερα στη γωνία Φιλελλήνων και Δημητριάδος, ο μηχανικός της εταιρίας κ. Μακρυνίκας σημειώνει ότι με την έκδοση της νέας οικοδομικής άδειας και την επιτάχυνση των εργασιών, αυτός μπορεί να απομακρυνθεί σε σύντομο χρόνο, ώστε να δοθεί και πάλι το ρεύμα της Φιλελλήνων στην κυκλοφορία. Οι εργασίες της ανωδομής θα γίνουν από αυτοκινούμενο γερανό, προσθέτει από την πλευρά του για το ίδιο θέμα ο κ. Θαν. Λεμονιάς.
Σημειώνεται πως το νέο δημοτικό γκαράζ της Φιλελλήνων αποτελείται από επτά υπόγεια, από το ισόγειο, έξι ορόφους και το δώμα. Οι συνολικές θέσεις στάθμευσης είναι 252.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου