ΤΟΠΙΚΑ

Τους φίμωσαν και τους λήστεψαν στον Πτελεό

τους-φίμωσαν-και-τους-λήστεψαν-στον-πτ-851206

Δεμένοι και φιμωμένοι περίμεναν υπομονετικά να φύγουν οι ληστές από το σπίτι τους. Ο λόγος για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στο Πηγάδι Πτελεού που χθες το ξημέρωμα έπεσε θύμα ληστείας. Το ίδιο βράδυ σημειώθηκαν στην περιοχή άλλες δύο διαρρήξεις, ενώ ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών έχει εξαπολύσει η αστυνομία.

Στις 4.00 περίπου το ξημέρωμα της Πέμπτης ένας 63χρονος και μια 64χρονη γυναίκα έζησαν το δικό τους εφιάλτη. Ενώ κοιμόνταν στην κρεβατοκάμαρα του εξοχικού τους σπιτιού στο Πηγάδι Πτελεού, ξαφνικά αντίκρισαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους τρεις άντρες, εκ των οποίων μάλιστα οι δύο φορούσαν κουκούλες.
Φοβισμένοι και ανήμποροι να αντιδράσουν περίμεναν την επόμενη κίνηση των διαρρηκτών, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας είχαν εισέλθει στην οικία από παράθυρο της κρεβατοκάμαρας που δεν ήταν ασφαλισμένο.
Οι τρεις άγνωστοι δράστες έδεσαν το ζευγάρι, που είναι κάτοικοι Θεσσαλονίκης και κάνουν τις διακοπές τους στον Πτελεό, και στη συνέχεια τους φίμωσαν.
Σύμφωνα με τις περιγραφές του ζευγαριού οι δύο από τους τρεις δράστες ήταν σε ανεύρεση κλοπιμαίων από το σπίτι, ενώ ο τρίτος άντρας ήταν στην κρεβατοκάμαρα και πρόσεχε το ζευγάρι. Μάλιστα δεν δίστασε να πυροβολήσει και μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό.
Μόλις οι δράστες πήραν τη λεία τους, ένα ρολόι, βραχιόλια πλατίνα, χρυσαφικά, ένα δαχτυλίδι, δύο κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές και 850 ευρώ που υπήρχαν στο σπίτι, έφυγαν από το ίδιο παράθυρο αφήνοντας το ζευγάρι πίσω δεμένο και φιμωμένο.
Οταν τα θύματα κατάφεραν να λυθούν από τα δεσμά τους κάλεσαν αμέσως την αστυνομία που τους βρήκε σοκαρισμένους. Πληροφορίες περιοίκων μάλιστα λένε ότι διατάχθηκε έλεγχος σε διερχόμενα οχήματα. ΙΧ στο οποίο επέβαιναν τρεις νεαροί δεν σταμάτησε, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη για αρκετή ώρα στο Πηγάδι και μέσα στον Πτελεό, με το αμάξι τελικά να διαφεύγει.
Οι δύο δράστες διαφεύγουν ακόμα της σύλληψης, κατηγορούνται για κακούργημα κατά συναυτουργία. Ο ένας μόνον φαίνεται πως είναι στα χέρια της αστυνομίας.
Εν τω μεταξύ το ίδιο βράδυ και σε διπλανό σπίτι από αυτό του ηλικιωμένου ζευγαριού διαρρήκτες μπήκαν και απέσπασαν την τσάντα και το πορτοφόλι της ιδιοκτήτριας. Μάλιστα πρόκειται για δημοτική σύμβουλο της περιοχής.
Λίγο πριν ή λίγο μετά άγνωστοι δράστες μπήκαν και σε άλλη κατοικία στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να καταφέρει ο πρώτος να τους πιάσει.
Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τα κρούσματα κλοπών είναι ιδιαίτερα αυξημένα ειδικά στην περιοχή Πηγάδι, μέσα στον Πτελεό αλλά και στο Αχίλλειο. Μάλιστα οι κάτοικοι ρίχνουν ευθύνες στην ύπαρξη στην περιοχή πολλών αλλοδαπών, ενώ ήδη μερίδα κατοίκων ξεκινά να μαζεύει υπογραφές για την απομάκρυνσή τους από την περιοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου