ΤΟΠΙΚΑ

Οι φλόγες απείλησαν χθες τη Μακρινίτσα

οι-φλόγες-απείλησαν-χθες-τη-μακρινίτσ-851206

Συναγερμός σήμανε αργά χθες το βράδυ τη Μακρινίτσα, μόλις έγινε αντιληπτό ότι φωτιά είχε ξεσπάσει κοντά στο χωριό και συγκεκριμένα στην περιοχή που βρίσκονται οι πηγές «Καλιακούδα». Η ανησυχία όλων ήταν μήπως πριν κατασβεσθεί η πυρκαγιά φυσήξει αέρας με αποτέλεσμα να κατευθυνθεί η φωτιά προς τις κατοικημένες περιοχές.
Αντιμέτωπη μέχρι και αργά τα μεσάνυχτα με τις πύρινες φλόγες ήταν μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής στη Μακρινίτσα, με την ανησυχία για εξάπλωση της πυρκαγιάς να είναι έντονη και να γίνεται προσπάθεια με τη συνδρομή πολλών εθελοντών κατοίκων να κρατηθεί υπό έλεγχο.
Συνολικά έξι οχήματα και 14 άντρες, με την συμβολή της πολιτικής προστασίας, δύναμη της αστυνομίας και εθελοντών, προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 10.30 το βράδυ σε περιοχή με πολλά πουρνάρια.
Πιο συγκεκριμένα η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή μεταξύ του σημείου Γοστίλα και Παναγία Πουρνάρι στη Μακρινίτσα. Εκεί υπάρχει μεγάλη βλάστηση σε πουρνάρια με αποτέλεσμα να είναι ένα ιδιαίτερα… εύφλεκτο σημείο.
Μόλις η φωτιά έγινε αντιληπτή άμεσα έφτασαν στο σημείο τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν ακόμα τρία οχήματα και συνολικά 14 άντρες τέθηκαν στη μάχη της κατάσβεσης.
Αργά το βράδυ στην περιοχή της πυρκαγιάς μετέβησαν η Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γερακούδη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Βασ. Κιός και ο Περιφερειακός Διευθυντής της Πυροσβεστικής.
Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Κερασιώτης που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο, η φωτιά μέχρι και το βράδυ αργά είχε εξαπλωθεί σε πέντε με έξι περίπου στρέμματα και οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο όλα εξαρτιόταν μέχρι και την τελευταία στιγμή από τη διάθεση των ανέμων.
«Αυτό το σημείο είναι πραγματική πυριτιδαποθήκη έτσι και πιάσει φωτιά και φυσάει» είπε ο κ. Κερασιώτης, έχοντας έκδηλη την ανησυχία μήπως εξαπλωθεί η φωτιά.
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έως και τις 12.30 περίπου μετά τα μεσάνυχτα συνεχιζόταν η προσπάθεια η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο και να σβήσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου